Makine Mühendisi Öğrencisi için Bilgisayar Önerisi

Ama bundan önce 2 tane asus bilgisayarım arızalandı 1'i de kayboldu.
Teknoloji konusunda pek şansınız yok sanırım. Ben üniversite yıllarında (2008-2009) uzunca araştırıp bir Asus dizüstü almıştım. İstatistiklere göre en az arıza çıkaran dizüstü. 7-8 yıl sorunsuz kullandıktan sonra soğutucu sistemi arızalandı. Daha sonra da çip değişimi yapıldı. Bu ikisine toplamda 200 TL para verdim. En sonunda da sorunsuz çalışır durumda masaüstü toplamak için sattım. İlk nesil i5'lerden bir dizüstü ile rüzgar türbini tasarımı bile yapmıştım. Hatta akıllı otopark gibi çok parçası olan, montaj unsur ağacı dolu tasarımlar bile yapmıştım.

Tabii tek seçenek Asus değil. Önerdiğim gibi Lenovo, Dell gibi markalar genelde iyi yorumlara sahip. Monster da servis hizmetiyle son zamanlarda atılım yapmış gibi duruyor. Tercih edilebilir.

Makina m. ve öğretmeniyim Autocad ve Solidvorks ,Matlab ,Catia gibi programlar kullanmaktayım ama ağırlık olarak Autocad ve Solidvorks ,Matlab bu programların her sene yenileri gelişmiş sürümleri çıkmakta sizin atmış olduğunuz sistem bunları açar mı açar lakin 9000 TL gibi bir fiyat o fiyatı hak etmiyor benim kullanmakta olduğum sistem 6 çekirdekli içerisinde 1060 var lenovo laptopunu alırsanız programlar esnasında çok ince olduğu için ısınma yaşarsınız.Size tavsiyem
eski nesil mobil işlemci ve ekran kartı yerine güncel olanı almanız üstelik öğretmen olduğum halde deli gibi oyun oynamak tayım ama illaki canınız sıkılır oyun oynamaya başlarsanız oynadığınız bütün oyunlar zindan olur açıklamada getirim 1050 artık oyunlar için yeterli kalmıyor ve ultrabook sınıfında olduğu için tek fan bulunmakta paranıza yazık etmeyiniz.

Teknoloji konusunda pek şansınız yok sanırım. Ben üniversite yıllarında (2008-2009) uzunca araştırıp bir Asus dizüstü almıştım. İstatistiklere göre en az arıza çıkaran dizüstü. 7-8 yıl sorunsuz kullandıktan sonra soğutucu sistemi arızalandı. Daha sonra da çip değişimi yapıldı. Bu ikisine toplamda 200 TL para verdim. En sonunda da sorunsuz çalışır durumda masaüstü toplamak için sattım. İlk nesil i5'lerden bir dizüstü ile rüzgar türbini tasarımı bile yapmıştım. Hatta akıllı otopark gibi çok parçası olan, montaj unsur ağacı dolu tasarımlar bile yapmıştım.

Tabii tek seçenek Asus değil. Önerdiğim gibi Lenovo, Dell gibi markalar genelde iyi yorumlara sahip. Monster da servis hizmetiyle son zamanlarda atılım yapmış gibi duruyor. Tercih edilebilir.
Önereceğiniz model varmıdırm?
Lenovo Ideapad 330-15ICH Intel Core i7 8750H 16GB 1TB + Fiyatı
Bu modeli indirimde 5000 tl ye alabilirsiniz. Tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır. İçinde windows, ssd ve 16gb ram olduğu için sonradan upgrade etmenize gerek kalmaz.
Ya da daha bütçe dostu olan bu modelide alabilirsiniz: Lenovo Ideapad 330-15IKB Intel Core i5 8250U 8GB 1TB MX150 Fiyatı bu modelde indirim takip ederseniz 3300-3500 tl aralığında alabilirsiniz. Bu laptopta işinizi rahat görecektir. Autacad, solidvorks için boşuna 9000 bin tl vermeyin derim ben.
Bu arada oyun için istemiyorum dediğinizden ve asusla ilgili başınızdan geçenlerden ötürü. Asus veya Msi önermedim. Fakat msi için öneriye açıksanız. Msi laptop modellerinden de önermelerim olur.
Msi önerebilirsiniz

Hocam ben dolar 5.50 seviyesindeyken bu laptobu yiğenime 4000TL ye aldırttım. Şimdi dolar 5.15 fiyatı 4.990 lira.
Msi serisinden bu serilere bakabilirsiniz: 1- GL63 2- GP63 3- GE63 hepsinde cooler boost 5 var. Gtx1070 ekran kartını soğutmak için kullandıkları soğutma sistemini üçüne de koymuşlar.
Fakat tekrar belirtiyim şuan ki fiyatlar kesinlikle hakettikleri seviyeler değil. İndirim takip edin. Bu dolar kurunda GL63 5300 bandına düştüğünde alabilirsiniz. GP63 7700 bandında alabilirsiniz. GE63 6500-7000 bandında olursa alabilirsiniz.

İşlemci olarak İ7-8750H'a sahip bir modelden aşağısını alma. 16GB RAM tercihin olmalı. Ayrıca kesinlikle 256GB SSD içersin ki sistemini ve uygulamaları içine kurabileceğin oldukça hızlı bir ortam olsun. Ekran kartı olarak da GTX1050Ti gayet yeterli olur senin için. Zaten 8000TL bütçe ile Monster hariç GTX 1060'a sahip laptop bulamazsın. Monster de önermiyorum çünkü kullanım ömrü kısa. İleride seni üzebilir. İşlemci, RAM ve SSD konusunda kesinlikle dediklerimden şaşmamanızı öneriyorum memnun kalmanız için. Böyle bir sistem de size maksimum 7000-7500 liraya mâl olacaktır. Tabii ki 6500 lira değerindekiler de var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı