Makine mühendisliği için laptop önerisi

Just a Minute

Hectopat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Özellikle SolidWorks ve AutoCAD için kullanılacak, bütçe 40-45 arası. Ben bayağıdır laptop piyasasına bakmıyordum ve fiyatları görünce biraz şok oldum vallahi.

Edit: Bütçe içindeki laptoplar belki de biraz o overkill olacak ama en kötü 3 yıl idare etmesi lazım bu laptopun arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 3D modelleme ile uğraşıyorum ve Rhinoceros kullanıyorum, açık konuşayım, 40.000 - 45.000 TL'lik bir laptop size çok yüksek performans sunmaz, muhtemelen beklentilerinizi tam karşılamayabilir. Yine de bu fiyat aralığında bir cihaz önereceğim;
Bu laptop, bütçeniz dahilinde 3D modelleme için yeterli performansı sağlayabilir.

Bütçenizi neredeyse yarı yarıya aşsa da, imkanınız varsa bunu almanızı öneririm;
12 GB ekran kartı ve güçlü işlemcisiyle bu laptop, adeta taşınabilir bir masaüstü gibi. 3D modelleme vb. işlerinizde çok daha iyi sonuçlar verir.

Son düzenleme:
Öğrenci için olacağı için yeterli olur diye düşünüyorum açıkçası. Lenovo servisiyle geçmişimiz kötü olduğu için biraz mesafeliyim, HP Omen ve Victuslara bakıyorum şu an.

1-HP Omen 13500HX 4060 16GB RAM
2-HP Omen 13700HX 4060 16GB RAM
3-HP Victus R7 7840HS 4060 32GB RAM

1. ve 3. attığınız cihazlar kronik hall effect sensör sorunlu. Omen 16 WF0, Victus 16 R0 ve S0 serilerinden uzak durun. 2. cihaz hakkında kesin bir şikayet veya sorun yok fakat o aileden olduğu için yine de alınmaz.

Son düzenleme:
Hall efect sensörü nedir peki? Teşekkür ederim uyarı için bu arada.

Bir de bu nesilde AMD laptop işlemcileri nasıl? Uzun zamandır bakmıyordum piyasaya yeni CPU'lardan da hiç haberdar değilim.

Hall efect sensörü nedir peki? Teşekkür ederim uyarı için bu arada.
Laptopun kapağı kapandığında laptopu uykuya alan sensör. Bu cihazlar aşırı ısındığında bu sensör bozulma yaşıyor, cihaz açıkken kendini uyku moduna alıyor. Ekran ve klavye kilitleniyor. Donanımsal bir problem, çözümü ise hall effect sensör kablosunu sökmek. O da işlemciyi 45W limitliyor ve cihaz kendini otomatikmen uyku moduna alamıyor.

Teşekkür ederim hocam bilgi için. Attığınız 2. ve 3. modeller kafama oturdu gibi ama CPU ve GPU farkı biraz arada bırakıyor. 7435HS ve 8845HS arasında nasıl bir fark var? Bir yanda 12GB 4070 öbür yanda 8GB 4060 olması da karar vermeyi zorlaştırıyor. Eğer CPU'lar arasında ciddi bir fark yoksa 4070'li daha mantıklı gibi.

Düzeltme: 12GB RAM'miş yanlış VRAM diye okumuşum. O zaman 3. model daha mantıklı gibi

Rica ederim. AutoCAD ve SolidWorks amaçlı kullanacağınız için ilk başta attığım 13650HX model daha doğru olur, işlemci gücü daha önemli bu uygulamalar için. 7435HS diğer cihazlara göre daha güçsüz bir işlemci, tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansı daha kötü. iGPU'ya da sahip değil ayrıyeten. İstekleriniz doğrultusunda 13650HX model daha mantıklı, HS işlemciler biraz daha geride kalıyor.

Hocam peki 70 bin bandında o bütçeye çıkmaya değecek modeller var mı? LOQ modellerinin kasası sert plastikmiş mesela, kasa olarak daha kaliteli bir Legion 5 Pro almak mantıklı mi o fazladan paraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…