Makine resim ve konstrüksiyon için üniversite tavsiyesi

Bana kalsa makine mühendisliği oku ama makine ressamlığı çok da rabet görmüyor çok köklü firmalar mühendislik istiyor.

Anlamadınız sanırım beni TYT ile okuyacağım dediğiniz bölüm sayısal ile alıyor ben 2 yıllık bir bölüm okumayı düşünüyorum.
 
Anlamadınız sanırım beni TYT ile okuyacağım dediğiniz bölüm sayısal ile alıyor ben 2 yıllık bir bölüm okumayı düşünüyorum.

Okuyun tabii ki gelişin kurslara gidin gerçekten iş yaparsiniz eğer böyle Ford tümosan hundai gibi firmalarda yapmak istemiyorsanız.
 
Okuyun tabii ki gelişin kurslara gidin gerçekten iş yaparsiniz eğer böyle Ford tümosan hundai gibi firmalarda yapmak istemiyorsanız.

Umarım dediğim bölüm için Ford Otosan ihsaniye otomotiv meslek yüksekokulu bu okulu düşünüyorum sizce nasıldır?
 

Hocam SolidWorks AutoCAD uygulamalarını okulda yaptığım kadarıyla, okuldaki tüm kişilerin ilgisini çekmiştim ve hepsi bana kesinlikle bundan devam etmemi söylemişlerdi. Bu bölümü yazmak istiyorum Kocaeli Ford Otosan ihsaniye otomotiv meslek yüksekokulu bunun için iyi bir tercih olur mu sizce?
 
çok iyi bir tercih olur staj imkanın bol ama sana tavsiyem dgs yi denemek olur eğer daha büyük hedeflerin varsa

Umarım dediğim bölüm için Ford Otosan ihsaniye otomotiv meslek yüksekokulu bu okulu düşünüyorum sizce nasıldır?
bu bölüm için top 5 üniversiteden biri
 
Çok iyi bir tercih olur staj imkanın bol ama sana tavsiyem DGS'yi denemek olur eğer daha büyük hedeflerin varsa.

Bu bölüm için top 5 üniversiteden biri.

Zaten DGS ile makine mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum bir de şey soracağım ben meslek mezunuyum ya bize ek puan verildi geçen sene ama mezuna bıraktım, yine bu sene o ek puan gelecek mi? Bayağı ileriye atıyor çünkü.
 

Atar bu sene herhangi bir bölüme yerleşmediğin için ek puan sağlar bana ek puan çok güzel gelmişdi ama sana tavsiyem 1 sene boyunca tüm her şeyini DGS için ver yapabildiğinin en iyisini yap DGS çok zor bir sınav yani 50 sorudan 49 48 yapman lazımki kontenjana girebilesin ama sana ayrı bir tavsiyem var MTOK programında olan makine ve otomotiv mühendisliği eğer 300 290 gibi bir puan yaparsan MTOK programından yani meslek mezunu olduğun için ek kontenjandan yararlanabilirsin.

MTOK programı
Akademisyenlerden oluşan bir koordinasyon kurulu tarafından yürütülür. Dersler genellikle deneyimli ve koordineli hocalar tarafından verilir.

Lisede meslek lisesi mezunu olman gerekiyor

Makine ressamlığı okuduğun için ek kontenjandan makine ve otomobil sektörüne girebilirsin.

MTOK kısaca meslek mezunu olan lise öğrencileri için üniversitede en kontenjan.
 

Evet MTOK'u biliyorum ama AYT'de 300k giremem diye düşünüyorum. TYT'de kuvvetle muhtemel Kocaeli'ya da orası olmazsa da başka makine resim ve konstrüksiyon bölümünü kazanırım. ChatGPT'ye sorduğumda mezuna kaldığım için bu ek puanı kullanamayacağımı söylüyordu acaba siz yanlış mı biliyorsunuz hocam?
 
Hayır
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2025-06-21-17-14-59-423_com.openai.chatgpt-edit.jpg
    85,9 KB · Görüntüleme: 22
Dostum eğer doğruysa gerçekten yüreğime su serptin bu ek puan benim için çok önemli olacak. Geçen sene beni 200 bin kişinin önüne atmıştı neredeyse.


Bir şey daha soracağım kusura bakma ama çok uğraştırdım seni hocam, arkadaşım da meslek mezunu ön lisans için benimle aynı yere girmek istiyor, o tercih yaptı ama bir yere yerleşemedi o da kullanabiliyor mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…