Çözüldü Makro hakkında görüşleriniz nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Makro hile midir? Banlanması gerekir mi?

• Hiledir, banlanılmalı.

• Hile değildir.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben oyunu zevk icin oynuyorum. Karsima 90 tane makroyla gelip salyalı salyalı beni vurduktan sonra seviniyorsa rekabetçi oyun oynamasın. Karşındaki adam bilegiyle oynarken sen farenle oynuyorsun. Kimin hata payi daha yüksek ya da kimin insan dışı refleks gerektirecek hareketleri var?

Makroyla kazandığın oyunu ben kazandım diye sevinebiliyor musun? Madem faresi iyi olan, klavyesi iyi olan kazanıyor. O zaman kazanilan madalyaları da fareye takalim. Sonuçta farenin yeteneği, senin degil ki?

Ortadaki rekabet kavramını kaldirdiktan sonra rekabetçi oyun oynamanin mantığı yok. Yaptığın vuruşların, oldurmelerin veya baska bir oyuna gore başarımların övünülecek, sevinelecek bir yani kalmıyor.

Singleplay oyun oynamıyorum; karsima rakip bekliyorum, boss değil.

Anladım.. o zaman rekabetçi giriyoruz, 240 FPS 'de almayalım, iyi donanım da almayalım. Herkes eşit oynasın diye aynı donanımda oynamak zorunda. 250FPS oynayan biri win aldıktan sonra, bilgisayarına takalım madalyayı.

O zaman mekanik klavye de kullanmayalım LoL'de. 1 sn geç basmayalım skilleri. Mekanik klavye de suç sonuçta.

Oyun zevk işidir, zevklerde parayla olur. Mekanik klavye veya iyi mouse ya da iyi bir bilgisayar alamıyor oluşunuz, başka bir oyuncuyu ilgilendirmez.

Oyunda 250 FPS alınca ya da 240Hz ile oynayınca karakter kendi kendine hareket etmiyor ama makro atayınca düşmanının birkaç tuşla/el kordinasyonuyla yaptığı şeyi sen tek tuşla yapıyorsun. Haksız rekabet, kesinlikle ban sebebi.

Ayrıca 3 saniye ne demek? Milisaniye desen hadi neyse. Adam geleceği mi görüyor, ben gitmeden beni görüyor falan?

Attığınız fotoğrafta da Hz değerleri karşılaştırılır, gecikme değil. Daha fazla kare göstermesi adamı daha erken görmek anlamına gelmiyor. Elinde sonunda iki karakter de aynı anda aynı yerde olmuş oluyor.

Ayrıca profesyonel oyuncularında makro kullandıklarını biliyoruz :) Şimdi parasını verdiğim mouse'un özelliğini kullanmak hileyse ve bu olmaması gerekiyor diyorsunuz, 144Hz monitöre karşı gelen arkadaşlar, bu makro'dan daha büyük bir avantaj değil mi?
şimdi makro kullanımının Knight gibi bir oyunda yasak olduğunu ve olması gerektiğini biliyoruz. Ama LoL ve CS:GO gibi bir çok oyunda profesyonel oyuncular da kullanmaktalar makro'yu. Etik değilse onlar neden kullanıyor. Ve bugüne kadar 2014 yılından beri, makro kullanmaktayım.

Esea gibi bir sistem de de FaceIT'de de makro kullanıyorum. Ve hiç ban yemedim. Arkadaşlarım da yemedi.

Bu arada makrodan kastım, spray değil arkadaşlar. Makroyu nekadar iyi ayarlarsanız ayarların, AK'ye elle yaptığınız sprey ile sprey yaptırmaz. O silah seker, hile alırım bende o zaman dediğiniz durum başka, hile de recoil kapatılıyor. Makro yaparken de recoil ayarlamak zorundasınız, bilginiz var mı bilmiyorum ama.
Yani makro ayarlandığında sizin düşündüğünüz gibi bir noktaya 30 mermi tam olarak gitmiyor. Recoil ayarlamak durumunda kalıyorsunuz. Ve ayarlanabilir makro avantajı sadece uzak mesafeden işe yarıyor. Yakın mesafede ki makro spray gibi değil.

O zaman pingi de kıyaslamak lazım adamlar 10 pingle oynarken bizde 80 90 pingle oynuyoruz.

Profesyonel oyuncular hile yapsa bu hileyi meşhur kılacak sizin görüşünüze göre. Oyun geliştiricilerin hiçbir zaman "şu şey hile olarak değerlendirilsin mi?" diye anket yaptığını görmedim yani hile olup olmamasına oyuncular karar vermiyor.

Steam, Esea, Riot gibi şirketlere ticket atarsanız, sizlere makronun yasal olduğunu söylerler :) Burada ki herkes için, şu an bu ticket'ları atıyorum.
Arkadaşlar, o zaman gerçek 7.1 kulaklığım da ban sebebi tüh. Rakiplerimi çok daha iyi ve çok daha net görüyorum. Dolayısı ile bu da bir avantaj, herkes 10 tl'lik kulaklık mı kullansın?

Monitör farkını argüman olarak kullanmışsınız. O zaman duvar arkasını gören hileler 60 Hz monitör kullanıcıları için serbest olsun. Sonuçta adamlar geç görüyor değil mi? Söylediğiniz şeylerin sonu gelmez. Sunduğunuz argümanlar, 12 yaşındaki hile kullanan çocuğun kendini avutmasına denk.

Monitör farkını argüman olarak kullanmışsınız. O zaman duvar arkasını gören hileler 60 Hz monitör kullanıcıları için serbest olsun. Sonuçta adamlar geç görüyor değil mi? Söylediğiniz şeylerin sonu gelmez. Sunduğunuz argümanlar, 12 yaşındaki hile kullanan çocuğun kendini avutmasına denk.

Makro nedir biliyor musunuz acaba? Duvar arkasını görmeyle, otomatik aim ile recoil'in sıfırlanması ile makronun ne gibi bir alakası var?

Şimdi bunlar yasal değil ise ben neden Esea ve Faceit'den ban yemiyorum, ya da riot game ve steam'ın bunların yasal olduğu geri bildirimini alıyorum onu merak ettim.
Şimdi sadece monitör farkından bahsetmiyorum dikkatlice okursak. ben 250fps ile CS:GO oynuyorum bir başka esea oyuncusu 35-40 fps ile oynuyor. Bu da sonuçta bi avantaj sağlıyor. Oyunun dosyalarına doğrudan etki etmeyen, ve dosyalarda bi avantaj sağlamayan bir durum, nasıl oluyorda bizim "Türk" oyuncularına göre ban sebebi oluyor onu merak ediyorum.

Arkadaşlar bu arada ben "LoL, PUBG, CS:GO" gibi oyunlardan bahsetmekteyim. Knight'da net olarak makro zaten yasak. Oranın durumu farklı. karıştırmayalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı