Maksimum 2750 TL'ye laptop tavsiyesi

spartanasd

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. 2750 TL bütçe var ve bu bütçeye uygun laptop tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Kullanım amacı olarak gündelik işler, ofis programları, internette gezme, dizi, film olarak denebilir. Ayrıca oyun oynanmayacak.
Ekran boyutu olarak da 14 veya 15.6 inç olabilir. Ben bunları buldum ama hangisini tercih etmeliyim?

Lenovo V155-15API AMD Ryzen 5 3500U 8GB 256GB SSD Freedos Fiyatı (Bu biraz daha pahalı. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe arttırma şansı varsa kesinlikle bu
Bütçe artmaz derseniz i3 8145u olan sistem dışındaki iki sistemi de alabilirsiniz. Özellik olarak neredeyse aynılar.

Diğer 2 sistemle bu Lenovo'nun farkı çok hissedilir mi? Biraz uzun süre kullanmayı düşünüyoruz.
Şu an günlük işlerde fark etmessiniz ama ileride yaklaşık 2 katlık farkı anlamaya başlarsınız. Ayrıca dizi film falan izlerseniz 1080P ekran sayesinde daha net görüntü alırsınız.

Başka yorumu ve tavsiyesi olan var mı acaba? Dediğim gibi hiç oyun oynanmayacak, sadece gündelik ödev vs. işler için olacak.

Üniversiteye gidecek kardeşim için alıyoruz bu yüzden 4-5 yıl götürmesi lazım ondan bunu düşünmüştük. İleri ki zamanlarda kasma vs olmaması için uygun sanırım. 2. el güvenmiyoruz ama diğer yazdığım modeller götürür mü o kadar? Özellikle aklımda Acer var, o fiyata ssd ve 8 gb rami var.
HP 14-CM0607NT AMD Ryzen 3 2200U 4GB 256GB SSD Freedos 14" Fiyatı
Bu fiyata bu ürün nasıl olur peki?

Son düzenleme:

Ana konudaki ikinci link.

Öncelikle min 250GB SSD, 8GB RAM gerekir. Harici ekran kartı belirtilen işler için kesinlikle gerekmez.
İşlemci ise ürünün fiyatını değiştiren ana faktör.

2200U nasıl bir işlemci? Genel kullanım için iyi ama eskinin i5-3230M'inin yakınlarında gezer.
Notebookcheck benchmarklarından filtreledim:Mobile Processors - Benchmark List
Belki senin de kullandığın bir işlemci vardır içinde.

Benim son iki makinam ikinciel, ikisi de eski iş serisi Hplerden, toplu alıp satan firmalar 3 ay garantiyle satabiliyor, gidip seçme şansı da oluyor, gene de değerlendir bence. Dilersen diski sök SSD tak, RAM'i 16GB yap, disksiz fiyat ver deme şansın da olabiliyor yerine göre.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı