Manevi değeri olan laptopu satmak mantıklı mıdır?

Tammetnetds

Yoctopat
Arkadaşlar, yeni laptop aldım ve eski laptopumu satacağım ama hüzünlenirim diye korkuyorum çünkü 6 yıldır bizde ve abimin eski laptopu idi. Kafamda sürekli diyorum keşke o laptopu almak yerine şimdiki laptopuma 8 GB RAM + 500 GB SSD alsaydım diye. Sizce mantıklı olur muydu? Ve yeni ince çerçeveli laptoplar bana garip geliyor.
Yeni laptopum: i5 12500H RTX 3050 8 GB RAM 500 GB SSD.
Eski laptopum: i5 8250U AMD Radeon 520 8 GB RAM 1 TB HDD.

Arkadaşlar, yeni laptop aldım ve eski laptopumu satacağım ama hüzünlenirim diye korkuyorum çünkü 6 yıldır bizde ve abimin eski laptopu idi. Kafamda sürekli diyorum keşke o laptopu almak yerine şimdiki laptopuma 8 GB RAM + 500 GB SSD alsaydım diye. Sizce mantıklı olur muydu? Ve yeni ince çerçeveli laptoplar bana garip geliyor.
Laptop'un çok ederi yok ise dursun kenarda. Hem arada açarsınız hem yeri gelir lazım olur. Sakla samanı gelir zamanı misali. Ama maddi olarak rahatlama gibi bir durumunuz var ise (100-200 demeden fark etmez) satın.

Eğer satmak zorunda değilseniz satmayıp, ikinci bir bilgisayar olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Benim de eski iki tane masaüstü bilgisayarım boşta duruyorlar. Arada açıp kullanıyorum.

Yeri gelir arkadaşınız, akrabanız gelir, "iki bilgisayar olsa da beraber oyun oynasak" dersiniz. Bu tür durumlarda çalışan durumda fazladan bir bilgisayar hayat kurtarıcı oluyor.

Değişimde sıkıntı yok. Maneviyat sizin probleminiz, içinizden gelmiyorsa kenarda köşede durmasında zarar olmaz.

Ucuza gider muhtemelen. Bence satmanıza gerek yok.

Hatta satmamanız için bir bahane olsun diye o laptopu tamamen retro oyun doldurup retro oyun konsolu haline getirebilirsiniz. Tabii yapacağınızı sanmam bu söylediğimi ama bir fikir olsun :D

Eski bilgisayarınız 3-5 bin lira eder diye düşünüyorum. Eğer maddi olarak ihtiyacınız varsa satmanız mantıklı olur ama yoksa satmamanız çok daha iyi.

Laptobun modeli nedir acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı