Mangal nasıl yakılır?

Hayır sadece mangal için küçük şömineye benzer yapı var(adını bilmiyorum kusura bakmayın). Kendimiz kömür vs. alıp gideceğiz.

Kömüt alın küçük dal parçaları ve gazete ile ilk olarak yakın sonra varsa biraz daha kalın odun parçaları ve kömürlerle ateşi yakın ve dinlendirin odunlar da kömür gibi olunca pişirmeye başlayın.

Öncelikle kömürler güzelce dökülür,daha sonra kömürün üstüne kuru odun ve çamlar yerleştirilir,bir tutuşturucu ile çamlar alevlendirilir yaklaşık 10 dakika sonra közünüz hazır. İyi pişirmeler.

Bak kardeşim bu işin en büyük püf noktası eti ateşte değil közde pişirmek. Ateşte et pişmez yakarsın eti simsiyah olur. Mangalı bilmeyen kişiler eti yakıyor, sonra bunu lezzetli sanıyor. Mangalı aldın, içine ateşi yakacaksın. Kömür kullanmak benim tercihim değildir. Önce küçük dal parçalarını yakar sonra köz olacak odunları üsüne koyarım. Daha sonra o köz olunca mangal için hazırladığın etleri ızgaraya dizeceksin. Tel ızgara kullanman senin için daha rahat olur maksat için rahat olsun kızların yanında şeklin olsun. Közün üstüne ızgarayı koydun. Bi' kat yelpaze gibi bir şeyle közü kızdır. Eti koy. O közün sıcağı eti pişirecek.

Bak kardeşim bu işin en büyük püf noktası eti ateşte değil közde pişirmek. Ateşte et pişmez yakarsın eti simsiyah olur. Mangalı bilmeyen kişiler eti yakıyor, sonra bunu lezzetli sanıyor. Mangalı aldın, içine ateşi yakacaksın. Kömür kullanmak benim tercihim değildir. Önce küçük dal parçalarını yakar sonra köz olacak odunları üsüne koyarım. Daha sonra o köz olunca mangal için hazırladığın etleri ızgaraya dizeceksin. Tel ızgara kullanman senin için daha rahat olur maksat için rahat olsun kızların yanında şeklin olsun. Közün üstüne ızgarayı koydun. Bi' kat yelpaze gibi bir şeyle közü kızdır. Eti koy. O közün sıcağı eti pişirecek.
Bu biraz da kişiye bağlı. Herkese soruyorum kim nasıl istiyorsa öyle pişiriyorum. Bazıları sulu seviyor bazıları sevmiyor. Benim öyle midem bulandığı için iyice pişiriyorum. Ne olsa yerim diyenler de oluyor. Onlara rastgele ne denk gelirse.

20240507_222055.jpg

Kozalak veya çıra ile tutuşturacaksın. En güzel yöntem o. En alta kömür koy. Üstüne çıra ve kozalak üstüne odunları koy. Üstüne biraz daha kömür koy. Çırada veya kozalakları tutuştur. Kozalağı yakarken baş kısmından değil uç kısmından yak.

Ateş bitip köz kalınca etleri vs pişir. Eğer köz tutuşursa üstüne tuz at. Kozalak patlayabilir nadir de olsa dikkat et. Tavuk yapacaksan akşamdan süt ile terbiye et.
Yanında patlıcan vs közleyebilirsin.

Bu biraz da kişiye bağlı. Herkese soruyorum kim nasıl istiyorsa öyle pişiriyorum. Bazıları sulu seviyor bazıları sevmiyor. Benim öyle midem bulandığı için iyice pişiriyorum. Ne olsa yerim diyenler de oluyor. Onlara rastgele ne denk gelirse.
Herkes uğraşmaz öyle ya siz insaflı davranıyorsunuz. Genelde mangalın başına işi bilen geçirilir, işine karşılamaz nasıl pişirdiyse yenir. Düzgün pişiremezse bir dahaki sefere abi sen otur istersen biz hallederiz denir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı