Manjaro deepin kurulumu tamamlandı fakat bilgisayar açılmıyor

windows yok sanırım bilgisayarınızda su an? Kurmayı düsünmüyorsanız ya da başka bir linux distro kurarım dersenz sorun yasamazsınız diye tahmin ediyorum :).
Windows kurmayı düşünmüyorum. Diski sil diyerek yükleyeyim. Heralde sonra gparted ile diski bölüp diğer işletim sistemini kurabilirim

@yolcu @dakovey
Dün manjaro kde iso dosyasını torrent ile indirmiştim. İndirdiğim yer downloads klasörüydü. 3,4 gb dosyayı tarayıcıda sekme açarak indirdi ama şimdi bulamıyorum. Acaba indirileni kaydetmek için ekstra bişey mi yapmak gerekiyordu. Boşuna mı indirdim acaba o kadar dosyayı?
Sonunda bilgisayara bi işletim sistemi beğendirebildim.

Manjaro KDE kurdum. Disk bölümlemede 'diski sil' seçeneğini seçtim. Yalnız bilgisayarın açılması ve kapanması yeni ve SSD'li bir bilgisayara göre çok uzun. Hatta bilgisayar ilk geldiğinde de nispeten uzun bi açılma süresi olmuştu. Halbuki işletim sistemi bile yoktu bilgisayarda.

Herşey normale dönmüş mü diye Bios'a girip Default ayarlara dönmek istedim. Çünkü bunu yapmak isterken bios ekranında donuyordu bilgisayar. Gene dondu. Bu da en azından bios güncellemesiyle çözülebilecek tehlikeli bi işlem ve bu sorumluluğu almak istemediğim için bilgisayarı iade edeceğim.
Umarım çok sorun çıkarmadan iade alırlar.

Yardımlarınız için çok teşekkürler, baya vaktinizi verdiniz. Sayenizde bilmediğim konularda bilgi sahibi oldum. Verdiğiniz kodları ne işe yaradıklarıyla not alacağım. 🙏 @yolcu @dakovey
 
Son düzenleme:
Yalnız bilgisayarın açılması ve kapanması yeni ve SSD'li bir bilgisayara göre çok uzun. Hatta bilgisayar ilk geldiğinde de nispeten uzun bir açılma süresi olmuştu.

systemd-analyze ve systemd-analyze blame komutuyla tam olarak kaç saniyede açıldığını ve hangi servisin bu süreyi arttırdığını görebilirsiniz.
 
systemd-analyze ve systemd-analyze blame komutuyla tam olarak kaç saniyede açıldığını ve hangi servisin bu süreyi arttırdığını görebilirsiniz.
Teşekkürler, bu komutu da komut notlarıma ekliyorum. Bilgisayarı iade ettim. Geri almazlarsa bilgisayar dönünce bakarım bu komut ile.
Manjaro komutlarının ne işe yaradıklarıyla listeleyen bi sayfa varsa paylaşırsanız sevinirim bu arada.
 

Geri
Yukarı