Kim parti savunuyor? O çok mükemmelliyetçi görüştlerinize uyan parti varsa söyleyinde verelim. Yoksa arkası boş bir şekilde ona vermeyebilim buna vermeyelim demekle olmuyor.Oy vereceğin adam kim, bu zamana kadar neredeymiş, başa geçince ne yapacağını söylüyor, söylediği şeyi yapabilir mi? Kendince bunları sor sonra oyunu ver. Instagram'da 3-5 edit izleyip de orada burada parti savunma.
Zafer Partisi Bursa birimi çay içmeye davet etti beni, ne anlatıyorsun sen bana? Mesajlardan çıkardığın tek şey benim AKP'li ve düşman oluşumsa sen böyle yaşamayı hak ediyorsunAdamlara oy mu veriyorsunuz da konuşuyorsunuz? Adam oy vermezsen ne yapacak darbe yapıp mı geçsin iktidara? Neymiş pkk ile helalleşecekmiş ulan ne pkksı? Apoya sayın diyenlere şehitlere kelle diyenlere sesiniz niye çıkmıyor? 20 yıldır hala aynı partiye oy veriyorsanız sıkıntı sizde zaten böyle yaşamayı hak ediyorsunuz.
Mansur Yavaş için ben öyle bir şey demedim. Alakasız bir grup üzerinden bana saldırma. Kılıçdaroğlu'nun son 4 yılda yaptıklarına bak cevabını alırsın. Gidip Apo'yla helalleşeceğim diyen ben miydim Mansur Yavaş mı yoksa kılıçdaroğlu mu? Olay hala parti sanıyorsun... CHP seçimi kazanınca ülkeyi CHP logosu mu yönetecek, CHP bayrağı dile gelip konuşmaya mı başlayacak? Partiyi kuran Atatürk dirilecek mi? CHP seçimi kazanırsa başa siyasi hayatında son 12 yılda başarı kazanamamış 70 yaşında bir dayı geçecek. Önce bunu idrak et.
Demokrasi rastgele her 4 yılda bir birini denemek midir?alıntıladığın kısmı okumadın mı idrak edemedin mi yoksa ciddi ciddi demokrasiye zar atmak mı diyorsun? Demokrasi evet kim daha çok refah sunabilecekse onu seçmektir ama bırak daha çoğu refah sunabilecek insan evladı var mı hiç?
Şu soruma cevap ver: CHP'yi mi savunuyorsun artık neyi savunuyorsan o kişi kazandığında ne yapacak? Ekonomik anlamda planları ne, dış politika anlamında planları ne, iç politikada neler yapacaklar? Mültecileri göndermek veya göndermemekten başka partiler hakkında bildiğin bir şey var mı?
Zafer partisi Bursa birimi çay içmeye davet etti beni, ne anlatıyorsun sen bana? Mesajlardan çıkardığın tek şey benim Akp'li ve düşman oluşumsa sen böyle yaşamayı hak ediyorsun
Her konu halka sorulmamalı bence. Öyle oldu mu başkaları da başka şeyleri sormaya kalkar o zaman kafasına göre.
Mesela bir belediye başkanı da çıkıp biz Atatürk heykellerini yıkma kararı aldık halka soracaz dese destekleyecen mi? Nede olsa belediye kendi parasıyla yaptı ve karar halkın(!) Ve kazara yüzde 51 yıkılsın dedi diyelim. Nede olsa halk karar veriyor arkasında yız mı diyecen?
Başka bir belediye biz cami istemiyoruz camileri yıkacaz diye halka soracaz dese destek mi çıkacan.
Kamu malı olan halka mal olmuş vatandaşın cebinden para çıkmış konularda bu tarz sorular sorulmaz. Ancak şu şekilde olurdu. O alan boş iken Mansur Yavaş halka soracaz buraya park mı yapalım yoksa yeşillendirelim mi? Ama oraya proje başlanmış. Üstüne 10 yıl geçmiş o kadar masraf edilmiş halka sorup yıkacaz olmaz.
İpinin koparan belediye bu mantıkla istediğini yakar yıkar o zaman nasıl engelleyecen?
Mükemmelliyetçilikle alakasını çözemedim. Herhangi bir görüşü olan parti var mı onu söyle bana. Ülkede problem olduğunu görmek için muhalefetin veya iktidarın sözlerine bakmaya gerek yok. Bana sorunu çözmek için herhangi bir fikri olan adam gösterir misin? Herkes diyor ekonomi rezalet, evet öyle. Herkes diyor adalet rezalet, evet öyle. Herkes diyor sığınmacılar problem, evet öyle ama kimse bu problemlerin nasıl çözüleceğini söylemiyor. Birisi diyor ben geleyim de hepsini yollarım... İyi de usta Avrupa'yla imzalanan sözleşmeler? Bu 10 milyon insanın ekonomiye olan etkisi? Nerden baksan 2 milyon daire aldılar/kiraladılar, bu adamlar her gün alışveriş yapıp ekonomiyi döndürüyor, köle gibi fabrikalarda çalışıyor. Nasıl göndereceksin hele onu söyle bize. Otobüse koyup yollayacağım demek probleme bir çözüm değil. Başkası geliyor ben geleyim ekonomi düzelecek... Nasıl düzelecek efendi? Okuyup üfleyecek misin? Öbürü diyor benim zamanımda dolar 1 liraydı... Bana ne bundan? Şimdi nasıl tekrar 1 lira yapacaksın onu söyle bana?Kim parti savunuyor? O çok mükemmelliyetçi görüştlerinize uyan parti varsa söyleyinde verelim. Yoksa arkası boş bir şekilde ona vermeyebilim buna vermeyelim demekle olmuyor.
Bilge Yılmaz ve Ümit Özlale. Anlatıyor teker teker izleyin. Özellikle Bilge Yılmaz'ı dinleyin.Herkes diyor ekonomi rezalet, evet öyle. Herkes diyor adalet rezalet, evet öyle. Herkes diyor sığınmacılar problem, evet öyle ama kimse bu problemlerin nasıl çözüleceğini söylemiyor.
İnanır mısınız şehirler orada yaşayanların ortak mülkü. Cami ve heykel kararını pek tabi şehirliler vermelidir. Ebilir demiyorum. Doğrusu bu.
Bilge Yılmaz ve Ümit Özlale. Anlatıyor teker teker izleyin. Özellikle Bilge Yılmaz'ı dinleyin.
Kim dedi bunu?
Anlıyorum, katılıyorum da ama aynı zamanda hem bu kriterlere sahip hem de oy toplama potansiyeli olan biri yok. Yoksa bende biliyorum muhalefetin çok iyi olmadığını ama elde o var. Bunlar haricinde Maçoğlu gibi iş yapacak adamlar ise ya adaylığını koymuyor ya da oy potansiyeli yok.Mükemmelliyetçilikle alakasını çözemedim. Herhangi bir görüşü olan parti var mı onu söyle bana. Ülkede problem olduğunu görmek için muhalefetin veya iktidarın sözlerine bakmaya gerek yok. Bana sorunu çözmek için herhangi bir fikri olan adam gösterir misin? Herkes diyor ekonomi rezalet, evet öyle. Herkes diyor adalet rezalet, evet öyle. Herkes diyor sığınmacılar problem, evet öyle ama kimse bu problemlerin nasıl çözüleceğini söylemiyor. Birisi diyor ben geleyim de hepsini yollarım... İyi de usta Avrupa'yla imzalanan sözleşmeler? Bu 10 milyon insanın ekonomiye olan etkisi? Nerden baksan 2 milyon daire aldılar/kiraladılar, bu adamlar her gün alışveriş yapıp ekonomiyi döndürüyor, köle gibi fabrikalarda çalışıyor. Nasıl göndereceksin hele onu söyle bize. Otobüse koyup yollayacağım demek probleme bir çözüm değil. Başkası geliyor ben geleyim ekonomi düzelecek... Nasıl düzelecek efendi? Okuyup üfleyecek misin? Öbürü diyor benim zamanımda dolar 1 liraydı... Bana ne bundan? Şimdi nasıl tekrar 1 lira yapacaksın onu söyle bana?
Anlatabildim mi? Olay görüşlerin uyuşması değil ortada herhangi bir görüş olmaması.
Yerel yönetimle devleti karıştırmayınız. Benim mahalleme yapılacak cami ya da heykelin kararını zahmet olmazsa ben alayım değil mi?Fazla hayalperest yaşıyorsunuz. Yerel yönetmler için bu söylediğiniz çok uçuk yerlere gidebilir.
Bu mantıkla yarın Hakkari biz Türkiye'den ayrılmak istiyoruz derse hakkıdır dersiniz o zaman? Veya Hatay bağımsızlık isterse tabii canım buyrun dersin. Nede olsa halka sordular yüzde 50'nin üstünde evet çıktı.
Konya biz Şeriaat istiyoruz derse tabii ki hakınızdır dersin?
Not: Ülkeyi devleti ilgilendiren konular belediyenin insiyatifi ile halka sorulmaz. Ancak ne olur meclis kararı ile bu tarz şeyler halka sunulabilir. Onun için 360 üstü vekil şartı ile tabi. Referanduma gidilebilir.