Mantıksal Açıdan AMD vs NVIDIA

Coil whine olayı genelde kasanın dışında çok az duyuluyor kulaklık da varsa 0. Sürücü sorunları da 6000 serisinde azaltılsa da kaldırılmadı.

Coil whine olayı genelde kasanın dışında çok az duyuluyor kulaklık da varsa 0. sürücü sorunları da 6000 serisinde azaltılsa da kaldırılmadı.

Yine de bunları da yazıya eklerseniz yeni alacaklar için bilgilendirme niteliğinde olacaktır.
WattMan hataları da var tabii.

Ayrıca mobil ve masaüstü olarak da bahsedebilirsiniz, AMD masaüstünde daha fazla düzeltti fakat mobilde sorunlar can sıkıyor.

Sürücü sorunlarından AMD çok sorumlu değil, Windows ve oyun şirketleri biraz daha sorumlu. Ha tabii son kullanıcıya AMD suçluymuş gibi yansıyor. NVIDIA RTX 3000 serisini batırmasından ve DLSS 3.0 kandırmacasından sonra gözümde bitti.

Youtube için oyun videoları çekip onları montajlayacağım. Montaj derken kafanızda çok abartı bir şey canlanmasın işte boş anları kesip biçmeden bahsediyorum. Ufak bir ihtimal de yayın açarım.

O halde NVIDIA pek şart değil. Zaten RX 7000 serisine bakacaksanız render performansları biraz daha iyi seviyede.

Youtube için oyun videoları çekip onları montajlayacağım. Montaj derken kafanızda çok abartı bir şey canlanmasın işte boş anları kesip biçmeden bahsediyorum. Ufak bir ihtimal de yayın açarım.
Büyük yayıncı olucam derdin yoksa 6700XT al.

AMD sorunları özellikle 6000 serisinde çok abartılıyor. Nvidia geçenlerde sürücü bazlı olarak WHQL sürücüleri en çok paylaşan firmayım diye bir tablo paylaştı, yanında intel ve amd nin rakamlarıda vardı. Amd buna karşın şöyle diyor, AMD bir sürücüsünü önerilen olarak paylaşana kadar yaklaşık bir aylık veya daha fazla testten geçiriyor. Bu zaman içerisinde Nvidia belki 3-4 tane WHQL imzalı sürücü paylaşıyor ki zaten Nvidianın neredeyse tüm sürücüleri direk WHQL olarak çıkıyor.Fakat AMD benim tercihe bağlı sürücüm WHQL imzasından rahatlıkla geçmesine rağmen, bazen oyunculara yeni güncellemeler ve oyunlar için WHQL olmayan sürücülerde daha rahat güncelleme yapılabildiğini, dolayısıyla bazı durumlarda WHQL olarak paylaşmamanın daha avantajlı olduğunu söylüyor.
Misal, 22.11.2 sürümü Önerilen sürücü değil iken indirmiştim ve hiç bir oyunda sıkıntı yaşamıyordum. 22.11.2 sürümü ne zamanki önerilen sürücüye geçti sıkıntı yaşamaya FPS düşüklükleri görmeye başladım ve kaldırıp tekrar eski 22.5.1 e döndüm ve şuan aynı şekilde stabil çalışıyor. Mantiken koskoca firma bir önceki sürümde sorun yokken bir sonraki sürümü aylarca test edip sorunlu olarak neden çıkartsın ?

Sonuç itibariyle her iki cepheninde FANBOY'luk derecesinde savunucusu değilim, fakat bütçe dostu olarak ve fiyat performans kalitesi olarak AMD benim için önde geliyor. DLSS Ve RT teknolojisi ilk çıktığında herkes AMD karşı direk bunları koz olarak kullanıyordu, fakat FSR ile durum eşleşti. RT için pohpohlanıcak bir durumda yok zaten, adamın elinde 2060 falan var nvidia da RT teknolojisi var diyor, o kartla nasıl kullancan o teknolojiyi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…