Manuel vites motosiklette fren yaparken vites nasıl düşürülür?

YağızK33

Yoctopat
Daha fazla  
Mesela vites 5'teyken aniden durmam gerekti. Tak tak tak diye vitesi 5 ten 1'e atsam ya da boşa atsam durdugum yerde ya da art arda sorun olur mu veya ne yapmam gerekiyor? Nasıl kullanmalıyım? Daha önce kullandım 4-5 kez ancak 3. vitesin üstüne cıkmadım.

Aniden durman gerekecek bir durum varsa debriyajla boşa atıp frene bas ama sağlıksız biraz acil durum değilse devamlı kullanma.

Son düzenleme:
İkisini de yapabilirsin. Tek seferde birden fazla vites düşürmeye blok vites değiştirme denir. CC fark etmeksizin her motosiklette aynı şekilde çalışır, bir şey fark etmez.

Aniden durmam gerekti.
Ek olarak; aniden durman gereken bir durum olursa eğer acil durum freni olarak her zaman debriyajı çekerek fren yap ki motora giden gücü kes. Ani durumlarda yanlışlıkla frene basarken gaz verme durumları olabiliyor. Bunun önüne geçmek için debriyaj çekilir fren yaparken.

Aniden durman gerekecek bir durum varsa debriyajla boşa atıp frene bas. Ama normal durumda beşten düşerken arabanın devrine göre önce dört sonra üç veya iki en sonra boşa geçebilirsin. Veya hiç uğraşmak istemiyorsan başta dediğim gibi boşa da atıp durabilirsin ama sağlıksız biraz.
Konu motosiklet konusu, araba değil. Arabadaki gibi istediğin vitesten istediğin vitese geçerek boşa atma sistemi yok motosikletlerde.

Konu motosiklet konusu, araba değil. Arabadaki gibi istediğin vitesten istediğin vitese geçerek boşa atma sistemi yok motosikletlerde.
Sonradan fark ettim sildim o kısmı. Ama motorlarda da aniden durmak gerekiyorsa debriyajla durmak gerekiyor ki zaten açıklamasını yapmışsın.

İkisini de yapabilirsin. Tek seferde birden fazla vites düşürmeye blok vites değiştirme denir. CC fark etmeksizin her motosiklette aynı şekilde çalışır, bir şey fark etmez.

Ek olarak; aniden durman gereken bir durum olursa eğer acil durum freni olarak her zaman debriyajı çekerek fren yap ki motora giden gücü kes. Ani durumlarda yanlışlıkla frene basarken gaz verme durumları olabiliyor. Bunun önüne geçmek için debriyaj çekilir fren yaparken.

Anladım yani 5. vitesteyken tamamen durdum sonra 1. vitese atıp devammı etmeliyim durdugum yerde ya da kalkıp yavaş yavaşmı atmalıyım 1. vitese tam olarak nasıl olacak 5. viteste durdum dersek.

Anladım yani 5. vitesteyken tamamen durdum sonra 1. vitese atıp devammı etmeliyim durdugum yerde ya da kalkıp yavaş yavaşmı atmalıyım 1. vitese tam olarak nasıl olacak 5. viteste durdum dersek.
Durduğun yerde atabilirsin. Zaten 5. Viteste kalkamazsın. Genelde durduğun yerde 1-2 vitesten sonrarı geçmez çünkü dişliler eşleşmez. Motoru hafif ileri ya da geri hareket ettirerek istediğin kadar vites düşürebilirsin. Herhangi bir sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı