Manyetik klavye önerisi

Bütçe
3000-3200

quwamitychill

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- Ekipmanlarım:

- Monitör: AOC 24G2ZU 240Hz 0.5Ms IPS Gaming Monitör

- Klavye: Rampage Ghost KB-R 136 Brown Switch Mekanik Klavye

- Mouse: Steelseries Prime+ Fps Gaming Mouse

- Kulaklık: Steelseries Arctis Nova 1 Kulaklık

- Pc Özellikleri:

- Anakart: Gigabyte B550M DS3H

- Ekran Kartı: MSI RTX 3060 GAMING Z TRIO 12GB Ekran Kartı

- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

- Ram: XPG Gammix D41 2x8 Gb Ram

- Kasa: XIGMATEK LUX S 4x120mm ARGB FANLI 650W
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar herkese iyi günler. Bu sıralar yeni bir klavye arayışındayım. Şu an kullandığım klavye Rampage ghost (brown switch) ve 2 senedir durmadan kullanıyorum. Değişmenin vakti bence geldi Valorant CS2 r6s gibi oyunlar oynuyorum ve son zamanlarda klavyenin yetersiz kaldığını düşünüyorum yavaş yavaş ekipmanlarımı güçlendireceğimden. İlk klavyeden başlamak istedim. 3000 TL bütçem var ne almalıyım sizce manyetik klavyeler bu fiyata var mı bildiğim kadarıyla madlıons mad68he var alınır mı sizce?

Arkadaşlar herkese iyi günler. Bu sıralar yeni bir klavye arayışındayım. Şu an kullandığım klavye Rampage ghost (brown switch) ve 2 senedir durmadan kullanıyorum. Değişmenin vakti bence geldi Valorant CS2 r6s gibi oyunlar oynuyorum ve son zamanlarda klavyenin yetersiz kaldığını düşünüyorum yavaş yavaş ekipmanlarımı güçlendireceğimden. İlk klavyeden başlamak istedim. 3000 TL bütçem var ne almalıyım sizce manyetik klavyeler bu fiyata var mı bildiğim kadarıyla madlıons mad68he var alınır mı sizce?

Mad68he iyidir ama mcu su iyi bir klavye degil. Akko Monsgeek FUN60 serisi daha kaliteli.

Mcu tam olarak nedir acaba
MCU (Microcontroller Unit), bir klavyenin temel işlevlerini yerine getirmesini sağlayan, küçük bir bilgisayar çipidir. Klavyedeki tuşlara basıldığında, MCU bu sinyalleri algılar ve bilgisayarın anlayabileceği dijital verilere dönüştürür.
MCU'nun klavyedeki rolü:
* Tuş algılama: Hangi tuşa basıldığını algılar.
* Sinyal işleme: Tuş vuruşlarını dijital sinyallere dönüştürür.
* Veri iletimi: Bilgisayara hangi tuşa basıldığını bildirir.
* Ek özellikler: Bazı MCU'lar, aydınlatma kontrolü veya makro programlama gibi ek özellikler de sunar.
MCU ve Mikroişlemci Farkı:
MCU ve mikroişlemci terimleri sıkça karıştırılır. Aralarındaki temel fark şudur:
* Mikroişlemci (CPU): Sadece merkezi işlem birimini (CPU) içerir.
* Mikrodenetleyici (MCU): CPU'nun yanı sıra bellek ve çevresel birimleri de içerir.
Klavye MCU'larının önemi:
* Klavyenin doğru ve hızlı çalışmasını sağlar.
* Ek özelliklerin (örneğin, RGB aydınlatma) kontrolünü mümkün kılar.
* Kullanıcıların klavyeyi kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine olanak tanır.

Kendim yazmaya cok usendim 😅.

Akko alın geçin hocam mad68 de sıkıntı yaşayan çok insan var eğer stok beklerseniz Akko fun 60 Max alın.

Yeni konular

Geri
Yukarı