Marvel's Spider-Man 2 PC'ye çökme, bozuk DLSS ve bozuk RT problemleri ile çıkış yaptı

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Oyun şu an sadece %63 olumlu almış ve incelemeler karışık durumda.
İnsanlar ekran kartları sadece 50 derece olmasına rağmen aşırı ısınma uyarısı yüzünden veya NVIDIA'nın bugün çıkardığı en yeni 572.16 sürücüsü olmasına rağmen eski sürücü yüklü uyarısı alıp oyunları çöküyormuş.
Ayrıca oyunda RTX 20 veya 30 serisi ile DLSS Ray Reconstraction'ı yeni çıkan transformer modele alınca fazla FPS kaybı yaşayan insanlar da oldu. Yani DLSS'in yeni modeli de eğer RTX 40 ya da 50 kullanmıyorsanız problemli.
Ayrıca Ray Tracing'de de gölgeler yere ağ ile yapıştırılmış düşmanlarda bozuk çalışıyor. RT'nin high modunu açınca gölgeler devreye girmediğinden RT'yi sadece ultimate durumuna alanlar(Ki RT ultimate aşırı FPS yiyor, 4060/4060TI gibi kartlar ile RT high'da 60+ FPS alırken RT ultimate ile 25-30FPS'e kadar düşüyor oyun) bu durumu fark etmiş.

DLSS ve RT problemi sadece high end cihazlarda problem yaratıyor. 4060 kullanan kişinin açabileceği RT'de bile problem yok fakat sürücü ve ısınma uyarısıyla yaşanan çökme problemi 3060'ı olanı da 4090'ı olanı da etkiliyor görünüyor. Bu problemi hızlıca çözmeleri lazım.
Bazı insanlar ısınma veya sürücü uyarısıyla yaşanan çökmeleri grafik ayarlarını kısınca çözmüş. Oyun sistem gereksinimlerinde her ne kadar RT açınca 16GB RAM yeterli dese de bazı test videolarında 1080p'de bile 22GB RAM kullandığını gördüm oyunun. Tabii o testlerde ekran kartı 8 GB VRAM'liydi lakin yine de oyunun RAM ve VRAM kullanımı fazla diyebiliriz.

Kaynak:
Oyunun Steam incelemelerini dil kısmını İngilizce olarak ayarlarsanız yabancı tarafta bolca problem yaşayan görürsünüz. İncelemeleri Türkçe yapmayın çünkü Türkçe tarafında optimizasyona sallayanlardan çok dil desteğinden dolayı olumsuz basanlar var.

Şu kısımda gurur duydum.
Sayıca yine de az kalmış bu yorumlar. Eğer gerçekten fazla dil desteği yok diye olumsuz veren olsaydı Steam'in review bombing engelleme sistemi otomatik olarak incelemeleri silip inceleme yasağı verirdi kullanıcılara.
Onun dışında olumsuz yorum bırakanlar henüz oyunu iade etmemiş. Açıkçası bir oyunu iade ettiğinde incelemen silinmese bile inceleme durumu Steam purchase'den cd key durumuna indiriliyor. Yani genel inceleme skoruna etkisi gidiyor. Oyuna olumsuz yorum yapanların çoğu muhtemelen bu durumu bilmediği için çoktan iade isteği atmıştır Steam'e. Yakında bu olumsuz yorumların genel skora etkisinin gittiğini görürüz.
Oyunu satın alıp olumsuz basmak etkili olabilir. Hatta 688 incelemenin %58 olumlu olmasının bir sebebi de muhtemelen dil desteği yüzünden olumsuz basanların çok olmasıdır. Ama böyle bir şey yapacaksak önceden insanları bilgilendirmek lazım. Özellikle de bu oyunu iade edince incelemenin boşa gitmesi ve Steam'in yeni ortaya attığı review bombing engelleme sisteminden kaçınma konusunda bilgilendirmek lazım.

Sayıca yine de az kalmış bu yorumlar. Eğer gerçekten fazla dil desteği yok diye olumsuz veren olsaydı Steam'in review bombing engelleme sistemi otomatik olarak incelemeleri silip inceleme yasağı verirdi kullanıcılara.
Onun dışında olumsuz yorum bırakanlar henüz oyunu iade etmemiş. Açıkçası bir oyunu iade ettiğinde incelemen silinmese bile inceleme durumu Steam purchase'den cd key durumuna indiriliyor. Yani genel inceleme skoruna etkisi gidiyor. Oyuna olumsuz yorum yapanların çoğu muhtemelen bu durumu bilmediği için çoktan iade isteği atmıştır Steam'e. Yakında bu olumsuz yorumların genel skora etkisinin gittiğini görürüz.
Oyunu satın alıp olumsuz basmak etkili olabilir. Hatta 688 incelemenin %58 olumlu olmasının bir sebebi de muhtemelen dil desteği yüzünden olumsuz basanların çok olmasıdır. Ama böyle bir şey yapacaksak önceden insanları bilgilendirmek lazım. Özellikle de bu oyunu iade edince incelemenin boşa gitmesi ve Steam'in yeni ortaya attığı review bombing engelleme sisteminden kaçınma konusunda bilgilendirmek lazım.

Bilgilendirme için teşekkürler. Steam'de ki çoğu arkadaşın bildiğini sanmıyorum.

Yine darboğaz sorunu da var sanırım. DODI'nın dün attığı videoda gördüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yine darboğaz sorunu da var sanırım. DODI'nın dün attığı videoda gördüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben darboğaz sorunu yaşamadım lakin oyunda Ray Tracing açınca RAM kullanımı feci sıçrıyor. 1440p'de Very High ayarlarda 16GB RAM yeter demişler lakin 1080p'de bile Ray Tracing açınca RAM kullanımı 13GB'dan 18-22 GB aralığına sıçrıyor. Benim makine oyunu Ray Tracing'i bile Ultimate seviyeye çıkarınca oyunu çalıştırabilecek güçte ama RAM'im 16GB diye 20FPS çalışıyor RT açınca. İşin garip yanı muhtemelen oyunun PS5 versiyonu kapatılamayan RT ile geldiğinden bazı noktalarda SSR'ın RT mantığı ile çalıştığını gördüm.

oyun şu an sadece %63 olumlu almış ve incelemeler karışık durumda.
İnsanlar ekran kartları sadece 50 derece olmasına rağmen aşırı ısınma uyarısı yüzünden veya NVIDIA'nın bugün çıkardığı en yeni 572.16 sürücüsü olmasına rağmen eski sürücü yüklü uyarısı alıp oyunları çöküyormuş.
ayrıca oyunda RTX 20 veya 30 serisi ile DLSS ray reconstraction'ı yeni çıkan transformer modele alınca fazla FPS kaybı yaşayan insanlar da oldu. yani DLSS'in yeni modeli de eğer RTX 40 ya da 50 kullanmıyorsanız problemli.
ayrıca Ray Tracing'de de gölgeler yere ağ ile yapıştırılmış düşmanlarda bozuk çalışıyor. RT'nin high modunu açınca gölgeler devreye girmediğinden RT'yi sadece Ultimate durumuna alanlar(ki RT Ultimate aşırı FPS yiyor, 4060/4060TI gibi kartlar ile RT High'da 60+ FPS alırken RT Ultimate ile 25-30FPS'e kadar düşüyor oyun) bu durumu fark etmiş.

DLSS ve RT problemi sadece high end cihazlarda problem yaratıyor. 4060 kullanan kişinin açabileceği RT'de bile problem yok fakat sürücü ve ısınma uyarısıyla yaşanan çökme problemi 3060'ı olanı da 4090'ı olanı da etkiliyor görünüyor. Bu problemi hızlıca çözmeleri lazım.
Bazı insanlar ısınma veya sürücü uyarısıyla yaşanan çökmeleri grafik ayarlarını kısınca çözmüş. oyun sistem gereksinimlerinde her ne kadar RT açınca 16 GB RAM yeterli dese de bazı test videolarında 1080P'de bile 22 GB RAM kullandığını gördüm oyunun. Tabii o testlerde ekran kartı 8 GB VRAM'liydi lakin yine de oyunun RAM ve VRAM kullanımı fazla diyebiliriz.

kaynak:
Oyunun Steam incelemelerini dil kısmını İngilizce olarak ayarlarsanız yabancı tarafta bolca problem yaşayan görürsünüz. İncelemeleri Türkçe yapmayın çünkü Türkçe tarafında optimizasyona sallayanlardan çok dil desteğinden dolayı olumsuz basanlar var.
Oyunların optimizasyon sorunlu olması da yeni moda oldu, firmaların 10'da 9'u bozuk oyun çıkarıyor. Ayrıca dil konusuna gelirsek, Fince ekleyip de Türkçe dil desteği neden eklemiyorlar, onu da anlamadım. Çeviri işleri maliyetli desen değil, eğer bağımsız geliştirici isen evet, çeviri işleri maliyetli olabilir, fakat böyle büyük firmalar için kolay iş.

Ek olarak, şu sjw olaylarına da değinmek istiyorum. Eğer bilmiyorsanız, söyleyeyim: Black CAT lezbiyen. Onun dışında yan etkinliklerde şu şekilde saçma sapan, alakasız diyaloglar içeriyor. Video Linki

Spider-Man: Across the Spider-Verse animasyon filminde, duvarda asılı olan posterde trans çocuk projesi yazıyor. Artık insanların bu duruma tepki göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

in-spider-man-across-the-spider-verse-2023-transgender-v0-h2iw1rwg984b1.jpg

Özellikle Insomniac'ın oyunlarında Türkçe dil desteği bulunmamasının ırkçılık olduğu açıkça bariz. Oyuna Türkçe dil desteği gelmemesinin bir diğer sebebi Marvel'in Türkiye'ye karşı olan tutumu.

Naughty Dog ve Santa Monica Stüdyo oyunlarına Türkçe dil desteği getirebiliyorken, Insomniac'ta olmaması bariz Marvel yüzünden.

Bunun hakkında bir imza kampanyası vs. başlatmayı düşündük ancak çok fazla reklam ihtiyacı gerektiren bir şey. Reklam demek de paranın olması demek. Bunu yüz binlere duyursak belki etki görürdük. Ama geçen yıl zaten GTA 6 Türkçe dil desteği için Twitter üzerinden büyük bir kampanya yapıldı. Yine binlerce kişiye ulaştı ama nafile.

Bu başarısızlığın sebebi milletçe bir olamıyor olmamız. Bu forumda dahi ''Türkçe eklense ne olacak? İngilizce öğrenin'' diyen insanlar var. Adam kendi dilinin değerini hiçe saymış. Ayrıca iki üç sponsorluktan olacak diye bu tarz kampanyalara destek vermeyen, ses çıkartmayan fenomenler de var.

Son düzenleme:
FG ile 160 alıyorum bence fena değil. Türkçe olsaydı keşke. Yama çıkacağı hakkında bilgisi olan var mı?

FG ile 160 alıyorum bence fena değil. Türkçe olsaydı keşke. Yama çıkacağı hakkında bilgisi olan var mı?
Anonymous yama yapıyor lakin en son abonelik ücreti 200TL denmişti forumda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı