Marvel's Spider-Man 2'de 26 dil bulunuyor ama Türkçe yok!

En azından alt yazı desteği olmalı, onu Türk oyuncular gönüllü olarak da yapar.

Dublaj zaten ya yarım yamalak ya da kötü olurdu. Bu oyunlarda Spider-Man havada salinirken dümdüz konuşmak yerine nefes nefese kaldığı belli olsun diye aynı diyaloğu birkaç farklı durum için seslendirme gibi detaylar var. God of War Ascension dublajı gibi kalitesiz olmasa da kulağa hoş gelmeyen, oturmayan bir yapısı olurdu. Bir tek Naughty Dog oyunlarına gidiyor dublaj işi. Bir de belki Ratchet and Clank oyunlarında iyidir.

Keşke dediğiniz gibi olsa, ama ülkede iyi çeviri ekipleri var, özellikle Sony oyunlarını çeviren 23 Stüdios başı çeker.

Umarım ileride Türkçe, Lehçe gibi her oyunda alt yazısı bulunur.

Dublaj zaten ya yarım yamalak ya da kötü olurdu. Bu oyunlarda Spider-Man havada salinirken dümdüz konuşmak yerine nefes nefese kaldığı belli olsun diye aynı diyaloğu birkaç farklı durum için seslendirme gibi detaylar var. God of War Ascension dublajı gibi kalitesiz olmasa da kulağa hoş gelmeyen, oturmayan bir yapısı olurdu. Bir tek Naughty Dog oyunlarına gidiyor dublaj işi. Bir de belki Ratchet and Clank oyunlarında iyidir.
Dublaj konusunda bir tek Uncharted serisini beğendim. TLOU bile dublaj anlamında çok iyi değil. İnfamous'ı da örnek gösterilebilir. Özellikle 2. oyundaki dublaj ortalama kaliteydi.

@Oslo.1, benim demek istediğim yapmaları bu kadar zor değil. İsteseler yaparlar.

Dublaj konusunda bir tek Uncharted serisini beğendim. TLOU bile dublaj anlamında çok iyi değil. İnfamous'ı da örnek gösterilebilir. Özellikle 2. oyundaki dublaj ortalama kaliteydi.
Last of Us oyunlarını ben de dublajlı oynamadım. Orijinal dublajdan sonra Türkçe dublajda verilmek istenen duygu pek geçmiyordu bana o yüzden ilk oyundan sonra Part 2 oynadigimda altyazı ile oynamıştım fakat yine de bir God of War gibi aşırı göze batan bir yapısı yok. Yani tercih edilebilir bence. Onun dışında Infamous Second Son dublajı bence iyiydi ama öyle özel bir yanı yoktu. Aklımdan çıkmış zaten o oyunun dublajinin olduğu.

Endonezya gibi ülkelerde nüfusa oranla satın alım sayısı da fazla oyun kavramı da daha geniş. Bizim ülkemizde sadece oyuncu topluluğu var o da genelde oyun oynayanlar tepkiyi büyük veremiyoruz üstüne PlayStation cihazları resmi olarak çekildiği için. (İthalat farklı bir mevzu(

Haliyle bizim oyuncu topluluğumuz tepki koyamadığı halde oyunu satın alırsa pek bir şey de değişmez. TLoU serisi - Uncharted 4 gibi oyunlar zamanında PS'nin Türkiye'de olduğu zamanlarda geldi ve birkaç oyuna daha Türkçe eklendi onun haricinde pek bir şey göremedim...

Türkiye'de çok fazla oyuncu var hatta Avrupa'da en yüksek sayılardan birisi bizde ancak adamlar sadece satışa da bakmıyor demek ki sonuçta ortada tepki yoksa ekstra masraf yapmalarına da gerek yok her türlü satıyor gözüyle bakıyorlar.

Ek olarak üstteki arkadaşın dediği de olabilir. Ülkeye baktığımız zaman açıkçası ben yabancı olsaydım Arapça biliyorlardır derdim neyse...
Hocam Allah aşkına bazı 3-5 ülkenin nüfusu toplasan Türkiye'nin yarısı etmiyor. Kim konuşuyor Fince? Liste dolu gözüksün diye rastgele doldurulmuş gibi. Yetmemiş bazı dilleri çeşitlendirmişler.

Dublaj çok maliyetli bir iş, hem organizasyon açısından uğraştırıcı, hem maliyet açısından çok daha fazla alt yazıya kıyasla. Dublajda, seslendirme sanatçılarına ayrı, stüdyoya ayrı, dublaj yönetmenine ayrı, bunları organize edecek aynı şekilde castları belirleyecek ekibe ayrı, bir para verilecek. Bu da ucuz bir rakam değil. Firmalar açısında bu iş çok uğraştırıcı, zaten belli başlı diller hariç dublaj yapılmaz.
Rockstar'ın karizma 🗿

Firmayı savunan, dil öğrenin gibi müthiş fikirleri olan, oyunlar satmıyor, pazar payımız dil desteği olan ülkeler kadar iyi değil vs. diyen argümanlar şaşırtmıyor artık, bu argümanların hepsine gerekli cevaplar verilmiş geçmiştede çok verildi, her kendi dilimiz ile oynamak istiyoruz dediğimizde ana dilleri Türkçe olan kişilerin böylesine toksikçe savunmaları komik geliyor artık, her alanda ülkenin her sisteminde, mekanızmasında bu müthiş zekâya sahip insanların benzerleri olduğu için doğru bir şekilde ilerleyen tek bir kurumumuz yok ve ülkemizin hali ortadadır.

Hocam Allah aşkına bazı 3-5 ülkenin nüfusu toplasan Türkiye'nin yarısı etmiyor. Kim konuşuyor Fince? Liste dolu gözüksün diye rastgele doldurulmuş gibi. Yetmemiş bazı dilleri çeşitlendirmişler.
Finlandiya zengin olmak ile birlikte Alan Wake gibi yapımların çıkmış olduğu bir ülke.

Konuda “X ülkesi” diye karşılaştırma yapmaya gerek yok çünkü Avrupa’nın kıçında hatta Avrupa’nın içerisinde olan bir ülkenin es geçilmiş olması tamamen Marvel ile alakalı bir sorun. Satış rakamı konusunu Marvel’s Spider-Man serisi özelinde tartışmak mümkün değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı