Marvel's Spider-Man 2'nin resmi olmayan PC port optimizasyonu daha iyiyken, neden resmi port kötü?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Marvel's Spider-Man 2'nin resmi olmayan PC portunun optimizasyonu daha iyiyken, neden resmi portun optimizasyonu daha kötü?

Resmi olmayan PC portunu sadece birkac dakika oynamistim ama su an resmi PC portuna bakilirsa daha kotu gibi optimizasyon. Belki de NVIDIA kartlar icin kotudur sadece.

Marvel's Spider-Man 2'nin resmi olmayan PC portunun optimizasyonu daha iyiyken, neden resmi portun optimizasyonu daha kötü?

Resmi olmayan PC portunu sadece birkac dakika oynamistim ama su an resmi PC portuna bakilirsa daha kotu gibi optimizasyon. Belki de NVIDIA kartlar icin kotudur sadece.

Resmi port için genelde kırma koruması performansı etkiliyor. Resmi olmayanda böyle bir koruma kaldırıldığı için daha performanslı çalışabiliyor. Oyunlar kırılmasına rağmen ısrarla bu korumayı ekliyorlar ve performans kötü oluyor haliyle. Bunun önüne geçemiyorlar anlamıyorlar hala. Multiplayer oyunlarda bile oyunu korsan oynayabiliyorsun.

Bende AMD kullanıyorum nedense sürücü güncel değil diyor uyarı verip 25.1.1'i öneriyor, Bir de RTX'te problem yaşıyorum ışın izleme kapalı iken akıyor, FSR3 ve Frame Generation kapalı 55-70FPS ve açık 110-130 FPS filan RTX açınca oyun kasıyor ve çöküyor.

Bende bir problem yok (6750XT, 5800x3D). Sony oyunlarında nedense işlemciye çok yükleniyor, resmi olmayan port PS5 performans modu gibi çalışıyor ancak resmi olan PS5 Pro gibi arada bir tık kalite farkı var, yine de esas problemin CPU bazlı olduğunu düşünüyorum. Spiderman'in ilk oyununda da GPU fazla kullanmıyordu.

Ek olarak, Sony oyunlarında DRM koruması yok. Büyük ihtimalle bunda da yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı