Masaüstü bilgisayar 250 km yolda nasıl taşınmalı?

xNereY

Hectopat
Katılım
12 Eylül 2019
Mesajlar
1.168
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GTX 1660 Super Gaming X | AMD Ryzen 3500X | Gigabyte B450M S2H | GSkill (8x2) 16 GB 3200 MHz | WD Blue 1 TB - WD Blue SN570 500 GB | Corsair Spec-Delta RGB / Corsair 550W 80+ PSU
Cinsiyet
Erkek
Selamlar herkese, bir hafta sonrasında taşınma durumumuz var araçta yer olmayacağından ötürü bilgisayarı 1 hafta öncesinden babamla göndereceğim. Kendi arabamız olmasına rağmen ekran kartını sökeceğim, HDD'yi söküp sökmemek ile aradayım şu an çünkü sarsıntı esnasında bozulma ihtimali bulunuyor biliyorsunuz ki. Ayrıca monitör ve bilgisayar arka koltuğa yan yatırılmış şekilde seyahat edecek. Ekran kartını sökmek dışında öneriniz var mı, HDD'yi sökmeli miyim? Yol iki ya da üç saat sürecek. Şimdiden teşekkürler, ayrıca sabitleme olayında köpük alın falan derseniz pek mümkün olmayacak gibi çünkü yarın gitmesi gerekiyor, kendi kutularında olacak monitör ve bilgisayar içerisindeki köpükler ile de kutu içerisinde sabit olur.
 
HDD'yi söküp yumuşak bir malzemeyle sarmanız iyi olacaktır, risk almaya gerek yok. Bir de kule tipi soğutucu varsa onu da sökün.
AMD stok soğutucu kullanıyorum, teşekkürler HDD'yi sökeceğim. Ekran kartı kablosu için tereddütlerim var, umarım beni zorlamaz.
 
İstanbul'dan Rize'ye bol bol bilgisayar taşımış biri olarak bilgisayardan hiçbir şey sökmenize gerek yok. 250KM'lik yol hiçbir şey. O HDD'ler ekran kartları falan dünyanın öteki tarafından ülkemize geliyor unutmayın. Bilgisayara zarar gelmesin diye balonlu naylon sarabilirsiniz.
 
HDD'yi söküp iyice yumuşak bir şeye sarın. Ekran kartını da sökün. HDD ile ekran kartını gideceğiniz zaman yanınızda taşırsınız. HDD'yi mümkünse elinizde tutmanız daha iyi olacaktır. (Bir şeyleri sık sık düşüren insanlardansanız yapmayın. HDD hassastır. Masaya sert koyarsanız bile bozulma riski vardır.)
 
Dostlar ekran kartın söktüm ve kutuladım ancak HDD için emin değilim kızaklı olarak yerine sabitlenmiş durumda sizce yine de sökülmeli mi? Kolay olsa sökeceğim de Vatan Bilgisayar kablolamayı rezalet yaptığı için arkası çok karışık, iş biraz zorlayacak.
 
Dostlar ekran kartın söktüm ve kutuladım ancak HDD için emin değilim kızaklı olarak yerine sabitlenmiş durumda sizce yine de sökülmeli mi? Kolay olsa sökeceğim de Vatan Bilgisayar kablolamayı rezalet yaptığı için arkası çok karışık, iş biraz zorlayacak.
Sökme dostum bir şey olmaz. 250KM'lik yol nedir ki. Zaten o hard disk kasanın içinde sabit bir şekilde güvende.
 
Teşekkürler herkese destekleri için, ekran kartını ve HDD'yi söktüm, kutuladım. İki gün önce bilgisayarı, monitörü ve ekran kartını gönderdim ancak taşınma telaşından ötürü buraya aktaramadım. HDD'yi taşınırken ben taşıyacağım, tahmin ettiğim kadar zor olmadı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı