Masaüstü bilgisayar için babamı nasıl ikna ederim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babam hazirandan beri alırım, tamam vs diye geçiştirdi. Köye gidip gelelim alırım dedi, almadı. Okul başlasın alırım dedi, almadı. Konuştum baba almayacaksan lütfen söz verme üzülüyorum diye. Diğer veletler gibi oturup ağlayayım mı? En son yılbaşında alacağım dedi, almadı. Karnen iyi gelsin bakarız alırız dedi, almadı. "Baba almayacaksan alacağını söyleme, ona göre hareket edeceğim" dedim. Çünkü kafamda şunu kurmuştum; eğer babam bana PC almazsa en ucuz bir şekilde PC toplayacaktım 100-200 TL. Babamı nasıl ikna ederim? Diğer arkadaşlarımda 1070'li sistemleri görünce, bilgisayar hakkında hiçbir şey bilmeyen kişilerin elinde güzel PC olmasını kısmen kıskanıyorum ve üzülüyorum. Ne yapmam lazım?

Babam hazirandan beri alırım, tamam vs diye geçiştirdi. Köye gidip gelelim alırım dedi, almadı. Okul başlasın alırım dedi, almadı. Konuştum baba almayacaksan lütfen söz verme üzülüyorum diye. Diğer veletler gibi oturup ağlayayım mı? En son yılbaşında alacağım dedi, almadı. Karnen iyi gelsin bakarız alırız dedi, almadı. "Baba almayacaksan alacağını söyleme, ona göre hareket edeceğim" dedim. Çünkü kafamda şunu kurmuştum; eğer babam bana PC almazsa en ucuz bir şekilde PC toplayacaktım 100-200 TL. Babamı nasıl ikna ederim? Diğer arkadaşlarımda 1070'li sistemleri görünce, bilgisayar hakkında hiçbir şey bilmeyen kişilerin elinde güzel PC olmasını kısmen kıskanıyorum ve üzülüyorum. Ne yapmam lazım?
Kankam aynı durumdayız ama benim eski bir bilgisayarım var onunla idare ediyorum. Arkadaş ortamında diğerlerinin iyi sistemi olması, oyun oynarlarken seni davet ettiklerinde PC kasıyor diye gelememek vs. Ailenin içindesin maddi durumunuzu az çok bilirsin, eğer PC alabilecek bir durumdaysanız sürekli her an ısrar et rahat verme. Ama babanın durumu yetmiyosa harçlık alıyosan falan nerden para alırsan biriktir. Zaman zaman gözünde büyüyebilir ama ucuz bi sistem topla geliştirirsin.

Yapacağını yapmışsın. Dostum sen harçlık almıyor musun? Tahminim 2 yıldır PC aldırmaya çalışıyorsun gibi, aldığın harçlığı biriktir.

Babana fırsat ver güzel kardeşim benim. İmkanı olduğunda sen söylemeden sana alır zaten. Emin ol sen böyle sordukça o yiğit baban içten içe kendisine kızıyor. Yapma, bilgisayar her şey değil. Olmasa da olur. Yine diyorum, elinde olduğunda sen unutsan dahi alacaktır.

Dostum babanı karşına al konuş. Eğer maddi açıdan bir sorun varsa o halde anlayış göstermen gerekiyor. Bir diğer ihtimal ise, bilgisayar aldığı zaman bağımlı olabileceğinden korkmasıdır. (Neredeyse her ailede olan korku.) Bu konuda ona güven aşılamalısın. Bunun dışında diyebileceğim bir şey yok.

Arkadaşım sana inat olsun diye almamazlık etmiyordur herhalde baban. Belli ki durumunuz yetmiyor, az beklemen gerekecek. Eğer dediğim sebepten almıyorsa baskı uyguladığın her an kendini kötü hissedecek adam... Az oluşuna bırak. Telefonla, internet kafeyle bir şekilde idare et bir süre.

Dostum babanı karşına al konuş. Eğer maddi açıdan bir sorun varsa o halde anlayış göstermen gerekiyor. Bir diğer ihtimal ise, bilgisayar aldığı zaman bağımlı olabileceğinden korkmasıdır. (Neredeyse her ailede olan korku.) Bu konuda ona güven aşılamalısın. Bunun dışında diyebileceğim bir şey yok.
Nasıl güven verebilirim

@uzaklaşırımkendimden Bunun bir çok yolu var. Örneğin; "Bilgisayarı aldığımız vakit, bilgisayar şifresini sen koy baba. Hafta sonu veya hafta içi ödevlerimi vesaire bitirdikten sonra belli süre oynamama izin ver. " Bu tarz yöntemler deneyebilirsin. Eğer çok yakınsan babanla (arkadaş gibi), ona bilgisayarın derslerin veya günlük hayatın için bir tehdit oluşturmayacağını anlatabilirsin :) .

Yapacağını yapmışsın. Dostum Sen harçlık almıyormusun ? Tahminim 2 yıldır pc aldırmaya çalışıyorsun gibi aldığın harçlığı biriktir.
Biriktirmeyle olmaz o iş kaç yıl biriktiricek doların yarın ne olacağı belli değil eskiden bilgisayar kampanyaları oluyordu şimdi hiçbiri yok.

Git iş bul hafta sonları çalış.
Ekmeğini taştan çıkar. Hem böylece senin için değeri kat kat olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı