Masaüstü bilgisayarın kabloları ve SATA güç kablosu nereye takılmalı?

Daphnee3

Centipat
Daha fazla  
Elimde eski bir bilgisayar var ve benim de bilgisayarlar konusunda bilgim epey az. YouTube'dan vs bakarak olabildiğince kasa içi donanımları monte etmeye çalıştım fakat kablolar çok kafamı karıştırdı, bir sürü boş slot ve kablo var. Asıl sıkıntım ise HDD'in güç kablosunu nasıl bağlayacağım. SATA'yı bağladım ama güç kablosunun anakart kısmı boşta, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde eski bir bilgisayar var ve benim de bilgisayarlar konusunda bilgim epey az. YouTube'dan vs bakarak olabildiğince kasa içi donanımları monte etmeye çalıştım fakat kablolar çok kafamı karıştırdı, bir sürü boş slot ve kablo var. Asıl sıkıntım ise HDD'in güç kablosunu nasıl bağlayacağım. SATA'yı bağladım ama güç kablosunun anakart kısmı boşta, ne yapmalıyım?

Kasanın arka kapağını çıkarın.
Güç kaynağından yola çıkan SATA kablosunu bulup (görseldekine benzer)
HDD'deki uyumlu yere takın. SATA kablosu da takılı ise çalışması lazım.
Anakart üzerinde ve kasada boş slotlar, boş kablolar olması normal. Üreticiler ekstra koyarlar. Her parça çalışıyorsa dert etmeyin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü 2025-03-01 22-46-50.png
    Ekran Görüntüsü 2025-03-01 22-46-50.png
    63,3 KB · Görüntüleme: 33
Kasanın arka kapağını çıkarın.
Güç kaynağından yola çıkan SATA kablosunu bulup (görseldekine benzer)
HDD'deki uyumlu yere takın. SATA kablosu da takılı ise çalışması lazım.

Anladım. İki tane HDD var ama kablo bir tanesine yetecek kadar var, bir tane HDD'yi boşta bıraksam sıkıntı olur mu?

Boşta kalan kabloların fotoğrafını atarsan yardımcı oluruz.
+
Tolgajsıx doğru yazmış, ona bir çözüm atıver lütfen.

Şu şekilde bağladım. Üstteki hem güç olarak Power kısmına hem de data olarak anakarta bağlı, alttaki ise sadece anakarta bağlı.

Dosya Ekleri

• IMG_0562.jpeg
    IMG_0562.jpeg
    126,6 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0564.jpeg
    IMG_0564.jpeg
    389,4 KB · Görüntüleme: 28
Anladım. İki tane HDD var ama kablo bir tanesine yetecek kadar var, bir tane HDD'yi boşta bıraksam sıkıntı olur mu?
Hiç bir sıkıntı olmaz, enerji gelmediği için çalışmaz sadece.

Şu şekilde bağladım. Üstteki hem güç olarak Power kısmına hem de data olarak anakarta bağlı, alttaki ise sadece anakarta bağlı.
Yukarıdan güç kablosunu söküp diğer HDD'ye takabilirsin bu arada.

Resimdeki kısmın bir yere bağlanması gerekiyor mu?
Bunlar eski tip (diskler için kullandıklarından önceki nesil) güç kabloları.
İstersen bunlardan SATA güç ucuna çeviren dönüştürücü kablolar da var. Bir ucunu resimdeki yere takıyorsun, diğer tarafı disklere taktığın güç girişi gibi oluyor. Böylelikle bu eski tipleri yeni cihazlarla kullanabiliyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı