Masaüstü bilgisayarlar çok elektrik harcar mı?

changlii

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, masaustu bilgisayarlar oyunda cok elektrik harcar mı? Sirf o yuzden laptop mu almalıyım o kadar fark yaratir mi kararsiz kaldim yardimci olabilecek var mi?

Selamlar, masaustu bilgisayarlar oyunda cok elektrik harcar mı? Sirf o yuzden laptop mu almalıyım o kadar fark yaratir mi kararsiz kaldim yardimci olabilecek var mi?
850wat kullanan sistemin yoksa faturaya aşırı yansımaz, elektrik harcama durumu kaç saat açık kaldığına ve sisteminin kaç wat güç çektiğine bağlı aslında.

Laptop güneş enerjisi ile şarj edilmeyeceği için pek fark olmaz :D

Bir yerde duydum en azi bile bayağı bir elektrik yiyormus azimsanmayacak kadar.

850wat kullanan sistemin yoksa faturaya aşırı yansımaz, elektrik harcama durumu kaç saat açık kaldığına ve sisteminin kaç wat güç çektiğine bağlı aslında.

Ortalama bir watta sahip bilgisayarla PS5 arasinda cok bir fark var midir peki?

Hocam öyle aman aman bir etki bırakmaz. Tabii 24 saat açık kalırsa ve devamlı tam güç kullanılırsa fark eder ama normal bir kullanımda çok dert etmenize gerek yok diye düşünüyorum. Sırf 50-100TL az fatura gelsin diye laptop almayı da mantıklı bulmuyorum açıkçası.

1500W %90 platinium alırsın, sana 1350W efektif verir... Peki azıcık sağduyulu olalım. Arabada gaza basmıyorsan rölantide takılıyor, bilgisayarda basit işler yaptığında rölantide takılacak ve sürekli 1350W tüketmeyecek.

Sen laptop aldığında bir masaüstü gibi güncelleme yapamayacaksın, bir yerlere taşırken dikkat etmen gerekecek, satarken de parça parça satman zor olacak v.b... masaüstü candır.

Ortalama bir watta sahip bilgisayarla PS5 arasinda cok bir fark var midir peki?

Ortalama watta sahip dediğiniz bilgisayara bağlı hocam, performans olarak PS5ten muhtemelen daha iyidir onun dışında PS5 çok enerji tüketmiyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı