Masaüstü mü? Dizüstü mü?

Bütçe
6999

CRESSI

Kilopat
Katılım
3 Eylül 2015
Mesajlar
262
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu sene istediğim bölüme gideceğim takdirde:
Öncelikle ilk sene yurtta kalacağım. KYK öncelikli olacak. Tip seçenekleri varmış sanırım. Fiyat makul gelir ise bir kişinin anlatmasıyla, yatılacak oda ve çalışma odası ayrı bir biçimde bir yurt seçeneği varmış. Eğer var ise tipli bir seçeneği seçeceğim. Her yurtta kapı kilidi oluyor mu bilmiyorum çünkü millet masaüstünle uğraşırlar falan diyor. En az 1 haftalık memlekete dönüşlerde erinmeden masaüstünü toplayıp kargolarım. Ekran kartını memlekete kucakta kutusuyla götürmek şartıyla.
Bu seçenekler altında masaüstü mü alsam dizüstü mü alsam karar veremedim. Yaklaşık 10 yıldır laptop kullanıyorum ve artık sıkıldım. Masaüstü sistemlere hasretle bakıyorum. Performans olarak acayip cazip geliyor. Arkadaşlarım ise laptop al rahat edersin diyorlar.
Elimde i5 3317U işlemcili arada disk yüzünden crash veren bir laptopum var.
Önümde iki seçenek var. Masaüstü toplayıp yurda yerleşmek. Derslerime elimdeki yaklaşık 8 yaşında ki laptopla girmek. Bunlara gerek yok diyerek Acer i5 işlemcili GTX1660 Ti laptop alarak 1 sene yurtta idare etmek. İkinci senemde eve çıkmayı düşünüyorum. Laptop alırsam eve çıkarken satıp masaüstü toplayacağım. Yani o masaüstü toplanacak arkadaş.
Bir de aranızda deneyimleyen var ise yurda Superonline Superbox almayı düşünüyorum. Oda arkadaşlarımızla ortak öderiz mantığıyla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka yurtta masaüsü bilgisayarını karıştıranlar illaki olur diye düşünüyorum fakat dikkat edersen veya karıştırmaları sıkıntı olmaz diyorsan madem o kadar istiyorsun bir masaüstü topla bence.
 
Laptoplardan çok bir şey beklenmez orta fiyatlı bir masaüstü PC bile üst model bir laptoptan daha iyi performans verebilir her yere taşayacak iseniz alın çok taşımaya ak iseniz masaüstü PC alın hem çok daha ucuza güzel bir masaüstü PC toplarsınız size daha iyi performans verir.
 
1 yıl kullandığın laptop iyi ve dikkatli kullanırsan ederinin pek altına düşmez gibi. 2. yıl satıp masaüstü alman daha mantıklı. Yurtların evle yakından uzaktan alakası yok.
 
Yurtta özellikle KYK yurdunda masaüstünü önermem. Ben okulun kendi yurdunda kalıyordum ve gelen insanlar iyi olduğu için sorun çıkmıyordu. Çalışma odasında haftalarca laptop bırakan vardı fakat KYK yurdunda kalan arkadaşımın sürekli eşyaları kayboluyordu. Bana en son anlattığı zirve olay sabah yüzünü yıkamak için tuvalete gittiğin af edersiniz birinin lavaboya büyük abdestini yaptığını söyledi. Maalesef KYK yurtlarının genel kitlesi kötü durumda, bazen şans eseri iyisine denk gelebiliyorsun.
 
Benim de aynı bu yıl gidiyorum, 5 yıllık laptopum var ama dayanamadım masaüstü de aldım eve çıkarsam masaüstünü yurda gidersem laptopu götürücem. O kadar para verdiğim sistemi yurtta bırakamam.
 
KYK yurtlarında 5 sene kalmış biri olarak söyleyeyim hemde özel bloklarda son yapılan 2012 yılında. Yazdığın şeylerin hiç biri yok. Öyle kapıda kilit filanda yok. Ayrıca hırsızlıkta olur. Hiç bir şey olmasa bile hırsızlık gibi temizlikçi yerleri silerken kasanı paspas yapar. Kaldı ki KYK'da masaüstü sisteme de izin vermezler. Oda düzeniyle ilgili yönetmelikler var.
 
Yorumlarınız için çok teşekkürler. KYK gideceksem laptop yolu gözüktü. Tek bir sorum kaldı. Turkcell Superbox alsam yurt idaresi sıkıntı çıkarır mı? Turkcell Superbox`dan daha ucuz alternatifler var mı? Yurt internetleri kotalı ve yavaş olduğu için çok sıkıntı çekiliyormuş.
 
Yorumlarınız için çok teşekkürler. KYK gideceksem laptop yolu gözüktü. Tek bir sorum kaldı. Turkcell Superbox alsam yurt idaresi sıkıntı çıkarır mı? Turkcell Superbox`dan daha ucuz alternatifler var mı? Yurt internetleri kotalı ve yavaş olduğu için çok sıkıntı çekiliyormuş.
Sıkıntı çıkarmaz. Daha ucuz alternatifler var fakat onlarda malum kotalı ürünler. Bunun için acele etme. Odandaki herkes intenernetten şikayetçi olacağı için ortak olarak alabilirsiniz belki.
 
Laptoplar bir süre sonra çöp olacaktır. Bunun için (internette iyi bir şeyler bulabilirseniz) masaüstü almanızı öneririm. Bütçeniz iyi çünkü "6999 TL"
 

Geri
Yukarı