Masaüstü pencere yöneticisi yüksek GPU kullanımı

taskafa00

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 7200 Mhz DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO
Ekran kartı
RTX 4090 Gigabyte
Anakart
ROG STRIX Z790-H GAMING
İşlemci
Intel i9 13900k
İyi sosyaller, ciddi bir problemle karşı karşıyayım ve 3 gündür çözemedim.

Masaüstü pencere yöneticisi denen bir illet sistemimi adeta sömürüyor! Sebebini çözemedim. Her yolu dönüyorum ama bir türlü çözüm bulamadım.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
Ana bileşenler: i9 13900K & RTX 4090 Gigabyte

Aşağıda fotoğraflar kısmında sistemin enerji tüketimini paylaştım.

OBS ile yayın yapıyorum, profesyonel bir yayıncıyım, masaüstü enerjiyi %100 tüketince 30 FPS'e droplanıyor yayınım. Önceden çift PC yayın yapıyordum ve çok rahattım böyle saçmalıklarla uğraşmıyordum. Nalet olsun tek PC sisteme geçtiğime, daha rahat ederim sanmıştım. Fotoğraf açıklamaları:

Üzerinde 1 yazan fotoğraf: yayın yapılmıyor. OBS hatalı olabilir diye tiktoklive ile test yapıyorum. GPU kullanımı tavan. Herhangi bir kayıt işlemi yapılmıyor, yayın işlemi yapılmıyor. Sadece oyun ve yayın programı çalışıyor. [Oyun FPS 90'a sınırlandırdım bu sayede %90'lara düşüyor yoksa %100.]

adsız1.jpg

Üzerinde 2 yazan fotoğraf: sadece PUBG Mobile ve yayın programı açık. Herhangi bir kayıt yapmıyorum.

adsız2.jpg

Üzerinde 3 yazan fotoğraf: yayındayım ve Shadow Tomb Raider oynamaya çalışıyorum. GPU %100 tükettiği için FPS düşmesi yiyorum. Nasıl bir OBS %40 enerji çekebilir? %40 masaüstü pencere yakalama çekiyor! İnanılmaz! Yayın veri bilgilerim: 12.000 bitrate // X264 kodlama // 1080p çözünürlük. İşlem yükünü başka bir yayında NVENC'e de yükledim sonuç aynı. %100'e çıkıyor kullanım.

Adsız3.jpg

Üzerinde 4 yazan fotoğraf: kayıt yapmıyor ya da yayın yapmıyorum. Sadece oyun açık ve yayın programı açık. Ekrana düşen görüntü içler acısı. %100. [FPS Sınırlandırılmamış]

Adsız4.jpg

Denediğim yöntemler:
A. Game Ready sürücülerinin son 4 Driver'ını teker teker yükledim ve denedim sorun aynı.
B. Oyun FPS'i 60'a kadar düşürüp sabitledim. Sistem Total tüketimi %80'lerde fakat bu durumda yayın açık değil + kayıt almıyorum + Google Chrome açık değil. Bunları açarsam yine %100'leri buluyor.
C. OBS ekran yakalama hatalı olabilir diye pencere yakalama denedim. Sonuç aynı.
D. OBS oyun yakalama denedim sonuç aynı.
E. Oyunu tam ekran modundan çıkarıp pencere moduna düşürdüm, güç tüketimi %20 kadar düşüyor. Fakat bu da yetersiz. 24 Gigabyte'lık bir karttan masaüstü pencere yakalama adındaki bir uygulama nasıl olur da %50 veri çeker? Aklım almıyor!
F. Hikaye oyunlarında bu problemle karşı karşıya kalıyorum. PUBG Mobile yayını yaparken bilgisayar maksimum %50-%55 tüketimi görüyor. Bence bu bile fazla, altı üstü PUBG Mobile.

Gerçekten çözüm önerilerinize ihtiyacım var. Vcredits, Visual C ve .NET Framework gibi sürücüleri kontrol ettim hepsi kurulu ve güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı