Masaüstü sistem aniden kapandı ve açılmıyor

Rei_Jb

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.

Geçtiğimiz günlerde masaüstü bilgisayarımı kullanırken bilgisayar aniden kapandı.
Sonrasında bilgisayarın açma butonuna basınca da ışıklandırmalar yanıp fanlar dönmeye başladı ama 1 saniye sonra tekrar kendiliğinden kapandı.
Tekrar açma butonuna bastığımda ise bilgisayar asla açılmıyor.
Bilgisayarı prizden söküp tekrar prize taktığımda ise yine aynı şekilde 1 saniyelik açılıp-kapanma durumu yaşanıyor ve bir daha açılmıyor.

RAM ve ekran kartı gibi parçaların bağlantı noktalarında bir temassızlık mı var düşüncesiyle çıkarıp taktım bir değişiklik olmadı.

Ayrıca bilgisayarım 5 senelik, bu süreçte donanımı etkileyebilecek herhangi bir değişiklik yapmadım.
CMOS pili ömrünün bitmesinden veya güç kaynağındaki olası bir arızadan şüpheleniyorum.

Benzer sorun yaşayan ya da bu belirtilerden hangi donanımın daha olası arıza noktası olduğunu bilen var mı?
Teşekkürler.

Selamlar.

Geçtiğimiz günlerde masaüstü bilgisayarımı kullanırken bilgisayar aniden kapandı.
Sonrasında bilgisayarın açma butonuna basınca da ışıklandırmalar yanıp fanlar dönmeye başladı ama 1 saniye sonra tekrar kendiliğinden kapandı.
Bilgisayarı prizden söküp tekrar prize taktığımda ise yine aynı şekilde 1 saniyelik açılıp-kapanma durumu yaşanıyor ve bir daha açılmıyor.

RAM ve ekran kartı gibi parçaların bağlantı noktalarında bir temassızlık mı var düşüncesiyle çıkarıp taktım bir değişiklik olmadı.

Ayrıca bilgisayarım 5 senelik, bu süreçte donanımı etkileyebilecek herhangi bir değişiklik yapmadım.
CMOS pili ömrünün bitmesinden veya güç kaynağındaki olası bir arızadan şüpheleniyorum.

Benzer sorun yaşayan ya da bu belirtilerden hangi donanımın daha olası arıza noktası olduğunu bilen var mı?
Teşekkürler.

Ramleriniz 1X mi 2X mi öncelikle bunu sorayım.

Selamlar.

Teşekkürler.

Hocam donanımsal bir sorun bu bilgisayarcıya bir götürün bence.

Hocam sistem özellikleri şu şekilde:

RAM: 2x8 GB DDR4 3200 MHz
CPU: AMD Ryzen 5 3600
Anakart: B450 TOMAHAWK MAX
GPU: RTX 2060 Super
SSD: Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 (Windows 10 Kurulu)

Ramleriniz 1X mi 2X mi öncelikle bunu sorayım.

Hocam sistem özellikleri yukarda belirttim. Bir hata olmuş yazım cevaplamadan çıkmış kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Hocam sistem özellikleri şu şekilde:

RAM: 2x8 GB DDR4 3200 MHz.
CPU: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: B450 Tomahawk Max.
GPU: RTX 2060 Super.
SSD: Samsung 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 (Windows 10 kurulu)

Hocam sistem özellikleri yukarıda belirttim. Bir hata olmuş yazım cevaplamadan çıkmış kusura bakmayın.

Hocam öncelikle bir RAM testi yapın. RAM'leri çıkartıp teker teker takarak deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı