Masaüstünde fare takılma ve yavaşlama sorunu

cheval21

Hectopat
Daha fazla  
Garip bir sorunla karşı karşıyayım internette haftalardır arama yapıyorum ancak böyle bir sorunla karşılaşan kimseyi görmedim açıkcası. Belki çok benzer olduğu için ben bulamıyorum.

Sorunum şu program, oyun, tarayıcı açarken veya oyun içindeyken hiç bir problem yokken bazen mouse takılarak inanılmaz derecede yavaşlıyor bu 2-3 saniye kadar devam edip normale dönüyor. Bazen alt tab yapıp masaüstündeyken mouse imlecinin yavaş ve takılarak gittiğini görüyorum 2-3 saniye sonra normale dönüyor.

Mouse ile alakası yok başka mouse ile de denedim.
Chrome açarken de aynı şekilde olduğunu gördüm. Her açılışta aynı sorun oluyor 2 saniyeliğine.
Ayrıca RAM MHz'lerim 2400 ancak 2133'de çalıştırıyorum.
XMP açıp 2400'e çekince bilgisayarda garip şeyler olmaya başlıyor donmalar, oyundan atmalar vs.

Sistem özelliklerim,

i5-6600 3.6 GHz
Cooler Master Seidon 240mm sıvı soğutucu
RX 480 8 GB GPU
2x8 GB dual Vengeance Corsair 2400 MHz RAM
Z170A M3 anakart
128 GB Kingston SSD
1 TB WD HDD
GX2 650W 80+ Cooler Master PSU
Windows 10 Pro Orjinal / Güncel ve yeni formatlı

Bilgisayar tertemiz formattan sonra sadece Steam, Origin, Chrome ve Opera yüklü.
Onun dışında herhangi bir şey yüklemedim.
Virüs olması konu dışı zaten.

Tüm driverlar güncel son BIOS güncellemesi dahi yapılı.
Termal macunu yeni değiştirdim CPU sıcaklığı 40 max 50 civarı ancak sorun devam ediyor.
RAM'ler 2 ve 4. slotlarda temizlenip yeni takıldı.

Aklıma gelen her şeyi denedim sayılır varsa fikriniz sorunu bulmama yardımcı olacak görüşlerinize açığım.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı