Masaüstüne kasmalar ve donmalar oluyor

wruno967

Hectopat
RAM
16gb
Ekran kartı
rx570
Anakart
a320 prime- e
İşlemci
r5 2600
Merhaba 3 yıllık toplama bilgisayarım var aynı anda aldıgım SSD ve HDD'leri kullanıyorum. 1 TB HDD 240 GB SSD Windows'u SSD'ye kurdum fakat son zamanlarda sıklıkla Windows acılırken siyah ekranda kalma Windows masaüstünde takılı kalma donma kasma gibi sıkıntılar yaşıyorum her zaman olmuyor ama haftada 2-3 kez kesin oluyor. Aç kapa yapınca bazen geçiyor bazen geçmiyor. Yükleme ekranında kalınca bende PC'yi kapatıp bir HDD'nin kablosunu çekiyorum acıyorum hiçbir sıkıntı yok. Sıkıntının HDD'den kaynaklı oldugunu dusunuyorum. Okuma yazma testi yaptım normal çıktı birkaç defa format attım sorun baslayalı bir etkisi olmadı çözüm onerileriniz var mı?

Bu sorunlar genelde donanım kaynaklıdır ama yazılım kaynaklıysa:
Ek olarak;

Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.
21H2 güncellemesinin yüklü olup olmadığını kontrol edin.
Windows 11 varsa Release Prewiew kanalına geçin.

'Termal macun ve fan temizliği yapıldı mı?' diyen tayfa gelmeden yetiştim umarım. Sorun HDD kaynaklı, elimde Seagate Barracuda bir HDD var ve dediğiniz gibi okuma yazma hızları sorunsuz ilaveten bad sector sorunu da yok ancak sistem bazen normal çalışırken bazen geç açılıyor hatta hiç açılmıyor ve mavi ekran sorunları cabası.
Muhtemelen HDD'in üzerindeki devre kartı ile alakalı bir durumdan olduğu için testlerde hata görmüyoruz.

'Termal macun ve fan temizliği yapıldı mı?' diyen tayfa gelmeden yetiştim umarım. Sorun HDD kaynaklı, elimde Seagate Barracuda bir HDD var ve dediğiniz gibi okuma yazma hızları sorunsuz ilaveten bad sector sorunu da yok ancak sistem bazen normal çalışırken bazen geç açılıyor hatta hiç açılmıyor ve mavi ekran sorunları cabası.
Muhtemelen HDD'in üzerindeki devre kartı ile alakalı bir durumdan olduğu için testlerde hata görmüyoruz.
anladım peki böyle ne kadar gider süre olarak
Bu sorunlar genelde donanım kaynaklıdır ama yazılım kaynaklıysa:
Ek olarak;

Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.
21H2 güncellemesinin yüklü olup olmadığını kontrol edin.
Windows 11 varsa Release Prewiew kanalına geçin.
tesekkurler deneyecegim az sonra

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı