Mastercase 5 Pro ön tarafa radyatör montajı nasıl olmalı?

DersuuUzala

Decapat
Coolermaster Mastercase 5 PRO model kasam var. Elimde Corsair Hydro 115i Pro RGB 280mm fanlı sıvı soğutucu var. Radyatör uzunluğu 315mm.

Kasada önde 2 adet 140mm boyutunda fan mevcut. Arkada 1 adet 140mm fan var. Ben sıvı soğutucumu üst tarafa monte etmek istiyordum fakat üst tarafa radyatör uzunluğu 2cm fazla geliyor. 297mm ye kadar radyatör uzunluğu destekleniyor.

Dolayısı ile radyatörümü ön tarafa monte etmek durumundayım. Fanlar kasa içerisinde kalacak şekilde mi yoksa dışarı bakacak şekilde mi monte etmeliyim? Kimi videolarda fan içeride kalmış kimisinde dışarıda kalmış. Kimisinde de radyatörün iki tarafına da fan montajı yapılmış.

Öndeki 2 adet 140mm boyutundaki fanları çıkarıp üste monte edeceğim sanırım. Kasa içindeki hava akşını önden arkaya ve üste doğru değil de üstten girecek, arka ve önden çıkacak şekilde yapabilir miyim?

Yardımcı olup fikir verirseniz sevinirim.

Genel olarak kasalarda hava sirkülasyonu önden arkaya doğru ve aşağıdan yukarı doğru olur. Yani 2 yerden kasaya soğuk hava itilecek,diğer 2 yerden de sıcak hava dışarı atılacak.Isınan hava yükselir. Dolayısıyla üst taraftan mutlaka sıcak havanın dışarı atılması gerekir. Ama dediğin gibi soğuk havayı üstten verdirirsen düzgün hava akışı olmaz ve istediğin verimi alamazsın.
Sonuç olarak tavsiyem imkanın varsa sıvı soğutunu sat ve kasanın arka kısmına uygun bir soğutucu al.Ardından arkadaki egzoz fanı çıkartıp sıvı soğutucunun fanını tak.Yani işlemciden ısınan hava kasa içine değil direk olarak dışarı çıksın.Sonra üst tarafa 2 veya 3 fan tak ve rahatına bak.

Üste 240mm fanlı radyatör taktım. CM MasterLiquid ML240R modelini aldım. Hava önden girip arka ve üstten çıkacak şekilde montaj yaptım. Kasanın hava akışı çok güzel şuanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…