Mastürbasyon bağımlılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba çok fazla masturbasyon yapıyorum ve gusülü de yetiştiremiyorum. Bazı günler 3-4 gün dayanabiliyorum ama ondan sonra 1 hafta günde 3-4 kez diye devam ediyor. Çok fazla zevk de almıyorum ama hayatımda tek zevk veren şey o.
Yaş kaç?
 
Zina yapacak kadar göz döndüğünde mastürbasyon yapmak sakıncalı değildir. Lakin bunu hobi haline getirmek yanlış olur tabii, neslimizin devamı için karşı cins ile münakaşa halinde olmalıyız. Fakat günümüz şartlarında evlenmek için bir erkeğin en az 25 yaşında olması gerek ki işi olsun, arabası olsun falan. 15'inden 25'ine kadar da mastürbasyon yapmamak imkansız olur. Zinaya düşmemek adına abartmadan yapılmalıdır.
Anladım hocam.
 
Sık mastürbasyon bu yaşlarda normal. Dengeli ilerlediğin sürece hiçbir sıkıntısı olmaz hatta faydası olur. Lakin aşırıya kaçma. Günde en fazla 1 kez. Sayısını azaltabildikçe azalt. Haftada 2 3 kere falan olsun veya 4-5.
 
Oluyorum yapmadan önce bir şey olmaz diyorum ama yaptıktan sonra daha da kötü oluyorum.
Eğer GERÇEKTEN azaltmak istiyor ve bunda istekliyseniz yapılmayacak şey değil. Ergenlik çağımın başlarında ne yazık ki ben de aynı durumdaydım. Sonra kendi kendime engel olarak bunu en aza indirdim. Hayatınızdan tamamen kaldırın demiyorum ki isteseniz de böyle bir durumdayken bunu yapamazsınız zaten. "Bu uyuşturucu, alkol bağımlılığı değil isteseniz hemen bırakırsınız" demek de pek doğru değil çünkü bir süre sonra bu da çok hırçın bir bağımlılığa dönüşebiliyor. Ama dediğim gibi kendinizi engellemeye çalışın ve kararlı olun gerisi gelir zaten. Ben de bu şekilde ilerledim.
 
Eğer gerçekten azaltmak istiyor ve bunda istekliyseniz yapılmayacak şey değil. Ergenlik çağımın başlarında ne yazık ki ben de aynı durumdaydım. Sonra kendi kendime engel olarak bunu en aza indirdim. Hayatınızdan tamamen kaldırın demiyorum ki isteseniz de böyle bir durumdayken bunu yapamazsınız zaten. "Bu uyuşturucu, alkol bağımlılığı değil isteseniz hemen bırakırsınız" demek de pek doğru değil çünkü bir süre sonra bu da çok hırçın bir bağımlılığa dönüşebiliyor. Ama dediğim gibi kendinizi engellemeye çalışın ve kararlı olun gerisi gelir zaten. Ben de bu şekilde ilerledim.

Teşekkürler zaten bende ergenliğimin başlarındayım daha.
 
Mastürbasyon bağımlılığından öyle "Yeter lan bırakıyorum!" deyip kurtulamazsınız kolay kolay. Hormonlarınız tavan yaptıktan sonra, tatmin olma çıtasını aşırı yukarılara çektikten sonra kolay kolay bırakılmaz o. Vücut sürekli istemeye başlar artık.
Bu durumdan kesin şekilde kurtulmanın 3 yolu var:
-Sizi mastürbasyon yapmaya itecek her türlü durumdan kaçacaksınız. Ayrıca pornografi bağımlısıysanız internete girmeyeceksiniz, ailenizin yanına duracaksınız. Ama vücut sürekli isteyeceğinden dolayı direteceksiniz.
-Tıbbi yardım alacaksınız(ben almıştım). Gideceksiniz psikiyatriste(psikolog değil, bu doktor olanı). Doktor bey/hanım diyeceksiniz, düştüm elinize.
-Kız arkadaş/sevgili bulup kendinize cinsel hayat oluşturacaksınız(reşit olduktan sonra tabii ki).
Yaşınız gereği 2. yola başvurun, utanmayın.
Mastürbasyon bağımlılığının diğer uyuşturucu bağımlılıklarından hiçbir farkı yok. İşin ciddiyetini kavrayın.
 
Teşekkürler zaten bende ergenliğimin başlarındayım daha.
Şunu da söylemek isterim eğer şimdiden kendinizi bu şekilde kontrol altına alırsanız ergenliğin ilerleyen yıllarında hatta yetişkin olduğunuz zamanlarda cinsel hayatınıza olumlu etkileri olur. Sadece cinsel hayat değil hayatınızın daha bir çok yerinde faydası olur size. Mastürbasyon aşırıya kaçtığında vücut direncini çok düşürüyor ve gündelik yaşamını olumsuz etkiliyor doğal olarak
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı