Mat IPS ekranlar Retina ekranı değiştirmek mümkün mü?

Berk Yurtören

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba,
Monster Abra A5 15.6 inchlik bir bilgisayara sahibim. Mat IPS sanırım bir ekranı var full hd. Şimdi düşünüyorum da o ekranı çıkarıp 15.6 inch full HD Retina ekran taksam;
1-) Bilgisayar daha fazla ısınır mı?
2-) maaliyeti ortalama ne kadar tutar (kadıköy civarından alacağım)
3-) Ekranı anakarta bağlamak için olan giriş uyumlu olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Öncelikle kavramları düzgün kullanmalısın, çünkü kavramları kullanamadığın için derdin anlaşılmıyor. Full HD olan bir ekran retina olamaz. Retina apple'ın 2880 x 1800 piksel ekranlarına verdiği özel bir isimdir. Full HD olan ekran 1920 x 1080 olan ekrandır.

İkincisi eğer apple'ın ekranını takmayı düşünüyorsanız mümkün değil. Aynı inçte olsa bile kontrol kartını bulamazsınız. Zaten 3000 lira vermeyi göze alıcaksanız satın elinizdeki monsterı ikinci el retina almaya çalışın. Çünkü apple'ın retina ekranları 800 900 dolar civarı. 15 inçten bahsediyorum. Bu paragraf ikinci ve üçüncü sorunuza ve doğal olarak birinci sorunuza da cevap oldu.

Retina ekran Apple'ın belirlediği piksel yoğunluğudur. Ekran büyüklüğüne göre çözünürlük değişir. Apple ürünlerine uyumludur. Mis gibi 15.6 inçte 1080p ips panelin var, neye yetmedi?

ben retinayı filitre zannediyordum Apple a bağlı olmadığını düşünüyordum o yüzden öyle dedim teşekkür ederim yardınlarınız için

Şöyle bir hatanız var o retina nın çözünürlük ile bir alakası yok, MacBook Air ların 1440x900 çözünürlüklü ekranları da Retina oluyor.

@Berk Yurtören Ya hocam gidin bir araştırın. Güldürdünüz sabah sabah. Retina kavramı ilk olarak iPhone 4 ile çıktı. Zamanının smart phone'ları 480x854(245ppi) piksel iken iPhone 4'ün ekranı 640x960(330ppi) olarak çıktı ve Apple bunu reklamlarında ''retina'' olarak tanımladı. Yani yüksek piksel yoğunluklu ekran demek. Esasen apple'ın çıkardığı yüksek yoğunluklu ekranların oranı ve rakamları yani 16:10 ve 1920x1080 gibi değerler de farklı olduğu için onlara retina diyebiliyoruz zaten ilk kez onlar kullandı bu tabiri. Şimdi kalkıpta retinanın anlamına ve amacına zıt olan 1440x900 ekrana retine dendiğini söylüyorsun. Azcık araştırın kardeşim, her konuda bilip bilmeden yazmayın. İnsanları yanlış bildilendirmeyin, bilmiyorsanız emin değilseniz hiç yazmayın. Sorun sıkıntı yok, ama biliyormuş gibi şu şöyle bu böyle demeyin.

Yaşın 15'miş, bak ben ilk bilgisayarımı 1999'da aldım. Yani 7 yaşımdaydım. 8MB ekran kartım vardı, 15 inç CRT monitörüm vardı, celeron 433 mhz işlemcim vardı. Amcam bilgisayarcı olduğu için bazı şeyleri o yaşta öğrenme fırsatım oldu. Bizim çevrede daha atarisi olan arkadaşım yoktu o vakitlerde. 2000 yılına 146 çevirmeli internetten akbank'ın sitesine girerek geçirmiştik. Yani kusura bakma kalkıpta 1440x900 ekran retinadır dediğinde birisi gülesim geliyor, nasıl o kafaya ulaşıyorsunuz, okuduğunuzdan ne anlamlar çıkarıyorsunuz öyle merak ediyorum.

Peki hocam

Macbook Air'ın ekranı retina değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…