Matebook X Pro çok ısınıyor

Jeff_Hardy

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel® Core™ i7 11800H GPU: NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Max-P 6 GB GDDR6 192-Bit 130W RAM: Kingston Fury Impact 64 GB 3200mhz DDR4 Ekran: 17,3 FHD 1920x1080 300Hz sRGB %100 IPS

SSD: Samsung 980 PRO M.2 SSD PCIe 4.0 2 TB SSD2: Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD PCIe 3.0 2 TB

WI-FI: Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2+ Bluetooth 5.2 Klavye: SteelSeries RGB Per Key Gaming Keyboard
Meslek
Müzisyen
RAM
16 GB LPDDR3 2133MHz
Ekran kartı
Nvidia GeForce MX150 2 GB
İşlemci
Intel Core i7 8550U
Merhaba, 2018 Model Matebook X Pro laptop aldım, cihaz çok sıcak çalışıyor diye alır almaz termal bakımlarını yaptım. CPU ve GPU'da Cooler Master Cryofuze Violet ve VRAM-RAM grubunda Upsiren UTP-8 termal putty kullandım. Fanı derinlemesine temizledim. Buna rağmen cihaz YouTube'ta video izlerken adeta yanıyor. Sıcaklıklar aşağıdaki gibi,

1752826309732.png

Bakımdan sonra hiçbir şey değişmedi sanki, cihazın üstünde ve altında el yakan bir sıcaklık var. Bunun sebebi nedir?

Termal bakım yapmana rağmen ısının yüksek olması muhtemelen macun uygulamasındaki sorun, dar kasa yapısı ve agresif Turbo Boost yüzünden. 79–83°C YouTube için fazla, ama çözümsüz değil. Özellikle macunu tekrar uygularsan ve TDP sınırını biraz kısıtlarsan farkı hissedersin.

Termal bakım yapmana rağmen ısının yüksek olması muhtemelen macun uygulamasındaki sorun, dar kasa yapısı ve agresif Turbo Boost yüzünden. 79–83°C YouTube için fazla, ama çözümsüz değil. Özellikle macunu tekrar uygularsan ve TDP sınırını biraz kısıtlarsan farkı hissedersin.
Macunu top şeklinde, heatsink geldiğinde tamamen yüzeye yayılacak şekilde sürdüm ve kontrol ettim, heatsink teması sonrası yüzeyi tamamen kaplamıştı. Termal Putty'i yükseklik oluşturmayacak şekilde azar azar yine tüm yüzeyi kaplayacak şekilde sürdüm. Pildeyken turbo boost'u kapattım, bir nebze iyileşti ancak hala yeterli değil. Aynı işlemciyi normal bir laptopta da yıllardır kullanıyorum, o 45-50 derecelerde çalışırken bunun aynı işlemlerde 70-75 dereceleri görmesi aşırı can sıkıcı.

Ağır işlemlerde ise bu sıcaklık daha da yükselip frekans kısmaya kadar gidiyor, cihaz kendini 0,70 ghz'lere sabitliyor, bu şekilde de kullanım mümkün olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı