Matematiğe kafam basmıyor

@sasi ilk on iki konuda da eksiğin olduğu için geometride de zorlanıyor olabilirsin. Üslü köklü sayıları falan dabilmek gerekiyor geometrinin bazı soruları için.

Mesela soruyu yapamayınca internet izliyorum adam yapınca mantığı hemen kavrıyorum anlamamazlık hiç olmuyor ama bana sorsan yapamam aynı şekilde aklımdan geçemiyor yöntemler.
 
@sasi çünkü matematik izleyerek yapılmaz. Adamdan önce kendin deneyeceksin, yapamazsan ya da çözümü anlamazsan adamdan öyle bakacaksın.

Dediğini her zaman uygulamaya çalışıyorum ama aklıma gelmiyor. Videoyu izliyorum ve sonra içimden ben bunu asla tahmin edemezdim zaten diye geçiriyorum o kadar derece mantık kuramıyorum.
 
Küçüklükten beri matematik konusunda her zaman çok takıldım sorularda her zaman bir anda şimdi ne yapacağım a bağlıyorum belirli bir konu değil her zaman böyleydim sizin vereceğiniz bir tavsiye var m? Ve çalışmamazlıktan kaynaklanan bir sorun da değil yani belirtmiş olayım.
Herkes matematik yapacak diye birşey yok.
 
@sasi anlıyorum demek istediğini de işte bir iki soruyla olacak değil. Konu başına en az 50 ya da 100 soru çözmelisin ki otursun. Ondan sonra o adam gibi çözmeye başlayacaksın işte.

Olabilir denemem lazım bu zamana kadar hiçbir zaman ağırlık vermedim ciddi şekilde ve 9.10 sınıf arası olan konuları bilmiyorum uzaktan eğitim süreci geçtiği için ben ayak uyduramadım o döneme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı