Matematiğe kafam basmıyor

Evet maalesef bu durumu biliyorum. Hocalarım, arkadaşlarım, abim. Çoğu kişi hayatının her anında matematik karşına çıkacak diyor. Ama matematikten nefret ediyorum diyebilirim. Zerre sevmiyorum. Matematik diyince kendimi parçalayasım geliyor. Okul hayatım boyunca bana zorluk çektiren tek ders olduğu için aşırı kinliyim matematiğe karşı. Yapmaya çalışacağım. Yapamazsam salacağım artık nefret ettiğim bir şeyi zorla kendime yaptıramam, eziyet olur.
Kaçıncı sınıfsın?
 
Lise 2'ye kadar matematikten anladığım tek şey dört işlemdi. O zamana kadar matematik ben de bir tabu olmuştu. Lise 2'de derslere çalışmaya karar verdiğimde matematiğin en temel konularını bilmediğimi gördüm. Temel aksiyomları halledince matematiğin aslında o kadar da zor olmadığını fark ettim. Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak şu an en zevk aldığım ve başarılı olduğum derslerden biri diferansiyel denklemlerdir. Böyle olacağı lise 2'de bana imkansız bir şey olarak görünürdü. Lise matematiğinde hatta mühendislik matematiğinde de zor olan bir şey yok. Ortalama zekaya sahip bir insan çalışarak çok rahatlıkla bunları yapar. Zor olan matematiği görmek istiyorsan dünyaca ünlü akademisyenlerin yayınlarına bakabilirsin. 100 sayfalık makalelerle ıspatlanan teoremler var. Bu makaleye denk bir şey yazbilmeyi bırak anlaması bile oldukça güç.

Temel konuları hangi kitap ile halletiniz ve nasıl bir yol izlediniz bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum matematiğim çok düşük cevaplarsan sevinirim 10.sınıfım
 
Temel konuları hangi kitap ile halletiniz ve nasıl bir yol izlediniz bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum matematiğim çok düşük cevaplarsan sevinirim 10.sınıfım
Ben herhangi bir kitap kullanmamıştım, video izleyip direk karekök soru bankasını çözmekle işe başlamıştım. O dönemki karekökte zor sorular vardı ve matematikte yeni olduğum için onları çözemiyordum. Çünkü, izlediğim videoda basit soru kalıpları öğretiliyordu. İşte, burada yapman gereken şey zor bir soruyu çözemesen bile üzerine düşünerek soruyu çözebilecek bir algoritma yaratman ya da soruda saklanan bir şeyi görmen gerekiyor. Bu da sürekli zor sorular çözüp, algoritma yaratma ve düşünme becerini geliştirmekle olur.
 

Geri
Yukarı