Matematiğe nasıl çalışılabilir?

Emin ol istemezsin çünkü sınıfta matematiği en kötü olan kişi benim. Diğerlerinin yüksek :( Kağıdı saklıyorum görmesinler diye.

Teşekkürler ! Demek ki bu dersle uğraşacağım tüm gün. Bol soru.
Hocam sınavdan 0 aldım, ama ben insanlara göstermekten utanmam.
 
Bende aynı durumdayım ve 8. sınıfım. Yani sayısalım kötü değil fen iyi ama matematikte temelim kötü anlayamıyorum. İlkokulda bile matematik ortalamam 85'Ti. Sözelim zaten çok iyi İngilizce dahil.
 
Arkadaşlar ne yazık ki bizim ülkemiz de asıl seçiçi ders Matematik. Yapamazsanız durum vahim yani. Örneğin bizim bir arkadaş vardı. Sözel dersler ve Fen'i full ama Matematiği 6 doğrusu vardı. Sıralama da bayağı bir geri attı.
 
Senin velinin sana 0 dan bir konuya çaliştirsin ve ordaki eksiklerini bulursun böylece ilerlersin. dershane veya hoca sana derinleme yapamaz
benimde devrik cümle kurma sıkıntısı var.
 
Hocam yanlış anlamayın da, sayısal zekanız yoksa ne yaparsanız yapın matematiği anlayamazsınız. Bir de "yapamıyorum, deniyorum ama olmuyor" tayfasındansanız matematik kafada bitmiştir, geri dönüşü yoktur. Mümkünse sıfırdan başlayın ve bir hocadan yardım alın. Eğer hoca olmuyorsa, sürekli soru çözün. En azından soru tiplerini ezberleyip yapabilirsiniz.
 
8. sınıf matematiği kolaydır bence. Biraz ağırlık vermen gerekiyor. Matematikte belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra bulmaca gibi gelecektir. İlk önce konunun özünü kavramaya çalış. Daha sonra çözümlü örneklere bak nasıl çözüldüğünü anlamaya çalış. Gerisi gelecektir.
 
Biliyorum hayatın her bölümünde matematik var bu derse ağırlık vereyim o zaman. Tavsiyeler için teşekkürler. Kıbrıs'ta okuyorum bir yurt dışı için sınav var ama pahalı diye onun yerine öss olması lazım ona gireceğim. Çok zor sistem mi bilen varsa?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı