Matematiği artık yapamıyorum

Bolca soru çözme falan palavra. Soru çeşitliliği çok fazla. Konu anlatımlı testlere bak genelde nasıl yapıldığı veya formülü yazar.
Palavra değil. Ne kadar soru çözersen okadar soru çözme mantığını kavrarsın. Ne kadar çok soru o kadar soru tarzi görürsün. Hiç cozmemekten daha iyidir. ÖSYM formül ezberlemene bakmıyor. Yorumlamana bakıyor artık.
 
Palavra değil. Ne kadar soru çözersen o kadar soru çözme mantığını kavrarsın. Ne kadar çok soru o kadar soru tarzi görürsün. Hiç cozmemekten daha iyidir. ÖSYM formül ezberlemene bakmıyor. Yorumlamana bakıyor artık.

Dostum direk soru çözmesi palavra belki bende hata var başını yazmadım ama temeli yapmadan soru çözmesi bakımından.
 
Eskiden il derecelerine girerdim. Şu an basit bir soruyu bile yapmada zaman harcıyorum. Bu sebeple kimya, biyoloji, fizik derslerinde de bazı noktalarda zorlanıyorum. İşin garip tarafı niye böyle oldu bende bilmiyorum. Sayısal bölümü seçmek istiyordum fakat bu durum yüzünden her matematik dersinde depresyona giriyorum. Matematiğimi nasıl düzelteceğim? Eğer böyle giderse sınavda hiçbir şey yapamayacağım.
12. Sınıfım hocamız iyidir ama nedense Logaritma konusunu bir türlü anlayamadım. Sanırsam derse odaklanmadım ve tam dinleyemedim. Eve geldikten sonra rahat bir kafayla Rehber matematik açtım. Konuyu iyice kavradım. Soru tarzlarını gördüm ve çözdüm. Şuan logaritma çok iyi. Yapamıyorum diye pes etme. Yapamıyorum dersen kaybedersin.
 
Ben de bu sene mezunum matematik bölümüne tekrardan hazırlanıyorum permütasyon kombinasyon binom var ama yine olasılık yok :) ama okulda öğretilen saçma zırvası olanlar değil yurt dışı kabul soruları tarzında olanları. Matematikte üniversitelere kabul sorularını çözebilen kişi matematiği halletmiştir. Ama lanet olasılığa 3 yıldır çözüm bulabilmiş değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı