Matematiğim çok kötü, nasıl düzeltirim?

Öncelikle en çok eksikliğinizin hangi konuda olduğunu belirleyin. Sonra o konunun temellerine inin, böylelikle konuyu çalışırken çok daha iyi anlarsınız. Örnek vermek gerekirse şu anki dörtgen ve çokgen konunuz için üçgenlerinizin cidden sağlam olması gerek. Bu verdiğim basit bir örnekti. Yok sorununuz daha büyükse örneğin dört işlemde dahi sorun yaşıyorsanız bu seviyedeki öğrenciler için çıkartılmış olan kitapları-Karekök 0 veya Antremanlarla Matematik- belli düzen içinde çözmeye çalışın. Yok sorununuz bunların hiçbiri değilse dersi sevmeye çalışın, bu yönde gayret gösterin. Çünkü sevmeden ilerlemez bu işler.

Nitelikli okulda okuyan öğrencilerin matematiklerin muhteşem olduğu gibi bir algı var mesajınızda ve açıkçası komik geldi. Çünkü bkz: @spinozapsinoza
Bende 10. sınıfım fakat cidden meslek mat sınavı ile anadolu sınavı farklı yani ben mtalde okuyorum mat 95-100 geliyor anadoluda okusam büyük ihtimal 60-70 gelirdi
 
Kafan basmıyorsa matematiğe yapılacak bir şey yok demektir :(
Yapılacak birşey yok değil bence. Benimde basmıyor ama okullar kapanınca yani yazın sıfırdan en iyi kanaldan videolar izleyeceğim her gün. Onuda anlamazsam özel ders alacağım ama onu ihtimal bile düşünmüyorum bir saatin 200 TL olduğnu varsayarsak fiyatları bilmiyorum. Ama gelecek için bu dersi halletmemiz lazım en azından yks de kaç soru var bilmiyorum 20 soru varsa hiçbirini yapmamaktan 5-6 tanesini yapmak daha iyidir.
 
Of ama geç kaldım sanırım sınava 5

Of ama geç kaldım sanırım sınava 5
Gün var.
Sakın sakın şu an temelden almaya çalışmak gibi bir saçmalık yapma, yazın halledeceksin onu, bol bol video izle ve otur çalış, muhtemelen ezber yapmaya çalışıyorsun, deneme, öğrenmeye çalış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı