Matematiğimi geliştirmek istiyorum

gdeniz123

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2014
Mesajlar
547
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Ben şu anda lise birinci sınıftayım. Matematik sınavlarım çok kötü değil -73-. İleride Fizik ile ilgili bir bölüme girmek istiyorum. 10. sınıfta da sayısal bölümü seçeceğim. Zaten okulumuzda 1 sınıf hariç bütün sınıflar sayısal. Matematiğimi okulun verdiklerinden daha ileri düzeye çıkartmak istiyorum. Bu yaz biraz polinomlara ve mantığa çalışmıştım. Lakin bu sene mantığı görmedik okulda. Önümüzdeki yaz da diğer sınıfın konularını çalışmak istiyorum fakat şu günlerde matematiğe vakit ayırsam mı ayırmasam mı diye düşünüyorum. Matematiğe fazla vakit harcasam diğer derslerde sıkıntı yaşayabilirim diye düşünüyorum lakin matematiğimin de iyi olmasını istiyorum. Sizce matematiğe daha fazla ağırlık verip öbür derslere daha az mı çalışayım yoksa hepsine eşit mi çalışayım? Şu anda çok kararsızım. Bir de önerebileceğiniz , matematik-fizik-kimya ile ilgili, kaynak var ise paylaşırsanız çok mutlu olurum.
 
Kaynak olarak size ekolhoca.com'u tavsiye ederim kendilerinin DVD'sini satın alıp ki sadece kargo ücreti ödemiştim.Üniye girmeme vesile olmuş güzel bir hocadır.
 
Elimden geldiğince ezber yapmamaya çalıştım matematik öğrenirken lakin 9. sınıfta birçok konuda ezberleyecek formüller bulunuyor. Gerçi ezberlemesi bir şey değil ama karışabiliyor. Zor ve onların niçin o şekilde çözdüğümüzü kavrayamadığım konular var. Bunları anlayıp öğrenmem lazım yoksa ezberle olmuyor.
Fizik ile ilgili önerebileceğiniz kitaplar var mı? İnternetten araştırdım lakin güvenmediğim için kitap olursa daha iyi olur. Serway Fizik 1 diye bir kitap buldum. PDF'sini indirerek içeriğine baktım lakin eski baskıydı. O üniversite kitabı sanırım. O kitabın 2. elini almaya çalışıyorum. Soru filan çözemesem bile merak ettiğim konularla ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirim. Bu arada deney yapmayı da istiyorum. Evde küçük tefek icatlar yapmaya çalışıyorum. Tabi bunlar basit lambalar, elektrik devreleri filan. Bu işleri daha nasıl geliştirebilirim bir fikriniz var mı? Bir de Serway Fizik kitabının içeriği nasıldır? Çok teşekkür ederim.
 
Kardeşim, sana en iyi yolu söyliyim: Sınavlarının olmadığı zaman ev ödevin varsa ilk onları bitir sonra ek olarak hangi derste iyi olmak istiyorsan o dersle ilgili ilk konu tekrarı yap( Süre sana kalmış) sonra test çöz, tabii büyük ihtimalle gaza gelceksin tam çalışıcam derken hevesin kaçıcak bu normal bir şey, ama bir plan hazırla kendine mesela hafta içi 6-8 arası boş isen ev ödevini ve ek dersini çalış plan ile belirlersen iyi bir yere gelirsin, başarılar.
 
Aslında bundan daha iyi bir yöntem buldum diyebilirim. Şunları da söyleyeyim: Konularda eksiğim yok, niyetim işlemlerimi hızlandırmak, akıldan işlem yeteneğimi hızlandırmak, temel konuları iyice kavramak daha sonra ise lisede öğretilen konuları iyice öğrenip kavramak ve daha üst düzeyde kendimi geliştirmek. Bunu yapmak için öncelikle diğer derslerime vereceğim önemi azaltacağımı biliyorum. Bu yüzden sınavlarım bittikten sonra tatil de dahil olmak üzere 1 ay boyunca temel konularımı halledeceğim. Daha sonra okul konularımı düzeltmek ve birkaç internet sitesi ve kaynaklarla beraber anlamadığım konuları pekiştireceğim.
Bu arada öğrendiğim, zaten öğrendiğim, temel veya daha zor konuları, bir not defterine açıklamalar yaparak yazacağım. Bu defteri yanımda tutarak boş vakitlerimde karıştıracağım ve aklımda kalmasını sağlayacağım. Buradan anladığım şeylerden biri ise matematiğin ezber ile olamayacağıdır. Matematik hayatın her yerindedir ve istesek de istemesekte bizimle bütün gibidir. Bunu anladığım anda ezber olmadığını da anladım. Ayrıca öğrendiğim konular üzerine yorumlama yapabilirsem kendimi daha da geliştireceğimi ve aklımda kuralların kalabileceğini anladım.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Bu yöntemi deneyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı