Matematik bölümü okunur mu?

Hamsi ismaH

Hectopat
Arkadaşlar bugüne kadar dürüstçe söyleyeyim umursamaz ve duygusuz yaşadım. Hiçbir mesleğe ilgim hiçbir şeye merakım olmadı. (oldu ama aşırı değil)

Ne gelecek planım var ne bildiğim bir meslek okul okuma dışında bir şansım yok ancak umursamazlığım ve üşengeçliğim (tembelliğim) dersleri aksatmama sebep oldu.
Bu mezun yılım ve şu an çalışıyorum. Sınavım kötü gelebilir. Hedefim tıp tabii ki ve ona göre çalışıyorum. (TYT 95-105 net arası yapıyorum, sosyalim kötü olduğundan daha fazla artmıyor. AYT ise konularım bitmediğinden bir şey diyemem.)

Her neyse benim sadece hayal olarak 2 şeye ilgim vardı. Matematikçi olmak veya yönetmen olmak. Matematiğe bayılıyorum ve seviyorum. Ezber yapmıyorum. O zor denilen dersleri görmeyi ileri derece matematik öğrenmeyi ispatları havada uçurmayı çok isterim. Hatta matematiği geliştirmeyi, milenyum problemleri tarzı (sadece abartılı bir örnek veriyorum) sorular çözmeyi veya yazmayı istiyorum.

Hatta bugün şöyle bir şey düşündüm. Sıralamam 20k falan geliyor ve bende ağlıyorum. Çünkü mecburen tıpa gideceğim. 70k gelse bahanem olur. (aslında ağlamam ama sadece düşünce işte)

Ancak biliyorsunuz ki hayaller karın doyurmuyor. Şimdi...

1)Şu an formasyon geri geldi diye öğrendim. Ancak her an kalkabilir. Ben üniversiteye gidince kalkarsa ben artık alamaz mıyım?

2)Formasyon kalkmazsa kaçıncı sınıfta dersleri almaya başlıyoruz?

3)Diyelim ki formasyon kalktı ve ben mezun oldum. Tekrar gelirse ben ondan faydalanabiliyor muyum?

4)YÖK'ün bu kararı ne zaman alındı? Bundan önce ne vardı? Formasyon kalkarsa yerine başka bir şey gelir mi? (eskiden mezun olduktan sonra alınıyordu sanırım)

5)Diyelim ki formasyon kalktı ve gelmedi. Ben bir matematik mezunu olacağım. Bu bölümün iş imkanları nelerdir? Bu işlerde neler yapılıyor? (örneğin bankacılık, finans diyorsunuz da bu alanda neler yapılıyor?) işsiz kalan var mı (hiç gördünüz mü)

6)Matematik mezunu olunca yüksek lisans yaparsak ne olur, ne yarar sağlar?

7)Bir iş için matematik bilmek yetmeyecek gibi. Bunun yanında neler öğreniliyor (bölümdeki insanlar en çok neyde kendilerini geliştiriyor örneğin yazılım, mühendislik vb.)

8)İngilizceyi ve yazılımı bir oyun geliştirme de veya şirketlerde çalışabilecek kadar geliştirebilir miyim?

9)Hacettepe matematik bölümü iyi mi? İngilizce hazırlık sınıfı bölümde var mı?

Cevaplarınıza bağlı başka sorularımda olacak. bazı soruları daha önce sordum biliyorum, bundan bende rahatsız oluyorum ancak bir yandan da geleceğim için belki de yapacağım meslek hakkında bilgi öğrenmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
Bu tarz sorular bizim cevaplayabileceğimiz sorular değil. Çünkü resmi kurumlara sorman gerekiyor. Formasyonu kaldıran da onlar getiren de onlar. Matematik okuyup da para kazanan çok, hem dershane hem özel ders vs derken güzel para kazanıyorlar ayrıca güzel de bir alan.

Ya hocam mesela matematik bölümü iş ilanları yazıyorum karşıma öğretmen-kurs vb. çıkıyor. Bankacılıkla alakalı şeyleri buldum da matematikle alakalı mı emin değilim. (Sadece bankacılık sektöründe iş bulabiliyorlar dendiği için aramaya çalıştım)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı