Matematik dersi nasıl daha iyi hale getirilir?

Osman 24

Femtopat
Daha fazla  
Matematiği bir türlü sevemedim, aklım almıyor. Uğraşmaya çalışıyorum ama olmuyor. Şu an 10. sınıfım ve önümde YKS sınavı var. YKS'ye ne zaman çalışmaya başlamam gerekiyor ve kaynak önerirseniz sevinirim. Temel atmak için bir kitap iyi olur. Normalde sözelde daha iyiyim ama sözelde güzel işler olmadığı için mecburen sayısala yönelmem gerekiyor. Şu anda meslek lisesi okuyorum ve 12. sınıfta stajlarım var. Düzenli bir şekilde çalışırsam derece yapabilir miyim?

Matematiği bir türlü sevemedim, aklım almıyor. Uğraşmaya çalışıyorum ama olmuyor. Şu an 10. sınıfım ve önümde YKS sınavı var. YKS'ye ne zaman çalışmaya başlamam gerekiyor ve kaynak önerirseniz sevinirim. Temel atmak için bir kitap iyi olur. Normalde sözelde daha iyiyim ama sözelde güzel işler olmadığı için mecburen sayısala yönelmem gerekiyor. Şu anda meslek lisesi okuyorum ve 12. sınıfta stajlarım var. Düzenli bir şekilde çalışırsam derece yapabilir miyim?

Hocam matematiği yapamadan sevmek zordur zaten tavsiyem dersleri dinle odaklan anlayamıyorsan eve hoca çağır o sana test kitabı önerecektir bende şu an 11. sınıfa geçtim 10. sınıf matematiğinde ben zorlanmıştım test kitabı olarak önerim antrenmanlarla matematik 2

yapabilirsin tabiki neden yapamayasın. :) Sadece kendine güven. Meslek seçimi konusunda daha önünde 2 sene yolun var merak etme şuan telaş yapmana gerek yok bunun için. Bu konuda kendini gözlemle ve tanımaya çalış hangi konuları daha çok seviyorsun hangilerine ''İlgin'' var ? Bunları kendi içinde tanımlamaya çalış. Sözel, Sayısal, Dil, Eşit Ağırlık bölümleri olsun, olmasın ciddiyim fark etmez. evet sayısal bölümlerde iş imkanları daha fazla ve prestijli meslekler var. Ama seni mutlu edecek, hayatının bir ömrünü o mesleği yaparak geçirmekten mutlu olacağın bir mesleğin hayalini kur ve onun peşinden koşmanı tavsiye ederim. Benim de sayısalım hiç iyi olmamıştı hatta berbata yakındı ama sözelim çok çok iyiydi özellikle tarih ve coğrafyam. Tabi şuan farklı bir üniversite bölümü mezunuyum hayat farklı yollara götürdü ama çok çalışarak üniversitede fakülte ve bölüm bazında 3. olmuştum örneğin kesinlikle imkansız değil emin ol, çünkü bende imkansız gibi görüyordum. Daha yolun yarısına yeni gelmişsin. O yüzden kendi yeteneklerini, ilgi alanlarını, sevdiğin dersleri iyi tanımaya ve bunlara yönelik meslekleri düşünmeye çalış. Kitap konusunda ise benim tavsiyem Eğer en en temelden başlayacağım diyorsan Antremanlarla Matematik diye bir kitap vardı benim zamanımda o faydalı olabilir bildiğin basit toplama çıkarma işlemleriyle başlıyor :). Ama eğer bu temeller varsa ve pratik yaparak geliştirmek istiyorsan Bilgi Sarmal, Limit gibi yayınları önerebilirim benim 5 yıl önceki zamanımda bunlar vardı hala tercih ediliyorlar sanırım. Matematik için Metin Yayınları var Bu kitabı çok beğenmiştim doğrusu. Hayat karşına iyi yollar çıkarsın başarılar.

9. Sınıftan kendi ailemden biriymiş gibi gördüğüm Emre hocam geliyor bana matematik için. Her cuma evimde özel ders alıyorum ve yararı cidden oluyor.

Geri
Yukarı