Matematik dersinde soru sorunca öğretmen "Gerçekten bilmiyorum" dedi

jer0mevaleska

Picopat
Katılım
22 Mart 2021
Mesajlar
176
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Matematik öğretmeni sınıfta ders anlatıyordu ve dedi ki baştaki sayıyı görmenize gerek yok. Ben de istemsizce neden dedim niçin bunu söyledim bilmiyorum. Daha sonrasında istisnasız herkes kafasını çevirip bana baktı ve kendimi garip hissettim. Öğretmen kafasını öne doğru eğdi ve 30 saniye falan düşünüp şunu söyledi; "Gerçekten bilmiyorum". Adam kendini kötü hissetti ve yüzünden okunuyordu.
Biri de dedi ki: "Bunu düşünmemize ne gerek var her şeyin bir anlamı olması gerekmiyor." İyi de ders matematik. Bence bir anlamı olması gerekirdi, en azından ben böyle düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biy biy biy biy biy
Herkesin bir ''dayısı'' var da ondan bilmiyor. Gerçek eğitimcileri kadroya almayan bir sistemden bahsediyoruz.
Bir de şöyle bir şey var; bu öğretmen Boğaziçi Üniversite'sinde okumuş, puanını ucu ucuna denk getirebilmek için kopya çekmiş ve bize bu yaptığından dolayı pişman olduğunu söylemişti.
Baştakini yanlışlıkla paylaştım öylesine yazmıştım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik öğretmeni sınıfta ders anlatıyordu ve dedi ki baştaki sayıyı görmenize gerek yok. Ben de istemsizce neden dedim niçin bunu söyledim bilmiyorum. Daha sonrasında istisnasız herkes kafasını çevirip bana baktı ve kendimi garip hissettim. Öğretmen kafasını öne doğru eğdi ve 30 saniye falan düşünüp şunu söyledi; "gerçekten bilmiyorum". Adam kendini kötü hissetti ve yüzünden okunuyordu.
Biri de dedi ki: "bunu düşünmemize ne gerek var her şeyin bir anlamı olması gerekmiyor." iyi de ders matematik. Bence bir anlamı olması gerekirdi, en azından ben böyle düşünüyorum.

Bu sistem böyle giderse, tabii ki de bilemezler. Bu hocanın suçu değil. Bu MEB'in suçu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı