Matematik formülü buldum

• Konuyu başlatan 444065
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 266
  • Görüntüleme 22.289
🤣 Çok farklı ikisi. Çok güldüm teşekkür ederim.
(x+1)² açılımı x²+2x+1 şeklinde.
x²=x.x
2x=x+x
1=x/x
Sizin bulduğunuz sıfır da x-x'e eşit. Olay bu. Başlarına limit eklenerek 0'ın da bu işe dahil olması sağlanabilir.

Küplü olana baktım.
Neden 3'ün karesi ve küpü çıktı?
Gerçekten şaşırtıcı ve güzel bir formül. Gördüğünüz gibi güzel de ilgi görmüş. Keşke direk attığınız gün görseydim ama karşıma çıkmadı. Bunun gibi gönderilerin devamını atmanız dileği ile iyi forumlar.
@botstepz çok teşekkür ederim, lakin çoğu gereksiz buldu. Desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim 🙂. İyi forumlar size de.

(x+1)² açılımı x²+2x+1 şeklinde.
x²=x.x
2x=x+x
1=x/x
Sizin bulduğunuz sıfır da x-x'e eşit. Olay bu. Başlarına limit eklenerek 0'ın da bu işe dahil olması sağlanabilir.
Boş ver hocam boş ver. Adam zaten anlayacak olsa 25 sayfa yazı yazılmış oradan okur anlardı. Yapılan Pisa testlerinden falan belli zaten Türkiye'nin matematik bilgisi, zorlamaya gerek yok.
Hocam sizde mi şakasınız? Arkadaş (X+1)² diyor. X'e 67 dersek bu direkt 68'in karesi anlamına geliyor. Yani arkadaş 68'in karesini yazmış oluyor... Cidden bir şeyi ya detaylı inceleyip yazın ya da hiç yazmayın.
Matematik özürlüsü ilan edildik bir de 😃 😃

Öncelikle, şunu belirtmek isterim ki; ben buraya popüler olmak ya da ilgi çekmek için gelmedim. Herkesin düşüncesinin farklı olduğunu ve artı olarak değerli olduğunu belirtmek isterim. Gösteriş yapmıyorum kesinlikle. Şimdi yazacağım şeylerde düşüncelerinizi merak ediyorum.

2018 yılında canım sıkılmıştı. Koyun say dedim kendi kendime. Bir süre saydım 🤣 Sonra aklıma bir şey geldi. Dedim ki aynı sayılarla dört işlem yapayım dedim.

Örneğin 2 rakamı:
2+2 = 4
2-2 = 0
2*2 = 4
2/2 = 1

Sonra bulduğum sayıları toplayacağız.
4+0+4+1 = 9

Yani üçün karesini elde etmiş oluyoruz.
Bir sonraki rakamın karesini bulmuş oluyoruz.
Bu bütün sayılarda geçerli.

Tekrar bir örnek vermek gerekirse:
10+10 = 20.
10-10 = 0
10*10 = 100.
10/10=1
20+0+100+1 = 121.
Yani 11'in karesi...

Belki çoğunuza gereksiz gelmiştir. Hatta şunu söyleyecek olanlar da vardır "ne gerek var" diye.

Nasıl buldunuz? Sizce bu nasıl oluyor?
Hatta matematik öğretmenine bile sordum. Böyle bir şey yok dedi.
Düşünceleriniz benim için çok önemli. İyi forumlar.

Tüm mesajları okumadım ama bu formül olmaz hocam üzgünüm :(. Çünkü bir önceki sayıyı kendiyle çarparken zaten bir önceki sayının karesini alıyorsunuz. İlk 20 sayının karesini zaten ezberlettiler bize. Sizin yaptığınız büyük sayılarda iflas eder. 97 desem mesela 96x96'yı bulan 97x97'yi de bulur.

Tüm mesajları okumadım ama bu formül olmaz hocam üzgünüm :(. Çünkü bir önceki sayıyı kendiyle çarparken zaten bir önceki sayının karesini alıyorsunuz. İlk 20 sayının karesini zaten ezberlettiler bize. Sizin yaptığınız büyük sayılarda iflas eder. 97 desem mesela 96x96'yı bulan 97x97'yi de bulur.
Farklı çözüm tekniği diyelim o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı