Matematik hakkında düşünceleriniz

Bazen çözerken derste sinirden ağladığım oluyor. Sonrasında hatamın çok basit olduğunu görüyorum ve tekrar ağlıyorum.
Hata yapmaktan korkuyorsunuz ve sabırsızlik var. "Matematikte sabır, zekadan önce gelir." diye bir sözü var Cahit Arf'ın ki bence doğru.
 
Hata yapmaktan korkmuyorum, yapınca sinirleniyorum. Sabırsız olduğum doğru.
Hata yapmak kötü bir şeymiş gibi düşünüyorsunuz, yoksa neden sinirlenir ki bir insan hata yapınca? Basitçe hata yapmaktan korkuyorsunuz yani. Eğer hata yapmadan gelişemeyeceğinizi anlasanız hata yapınca mutlu bile olursunuz.
 
Bence en büyük sorun matematiğin ezber olarak öğretilmesi ve öğrencilerin de matematik çalışmalarındaki tek motivasyonları sınavdan geçmek olması. Yine de en büyük sorun hocaların ve müfredatı hazırlayanların matematiğin ne olduğunu anlatmamalarında yatıyor. Bunu genele vurursak da en büyük sorun okulların meslek öğretim okullarından başka bir şey olmaması.

Gerçi siz başka bir şey sordunuz, ben başka bir şeye yanıt verdim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Matematiği çok seviyorum. Hatta ben de bölüm olarak okumak istiyordum. Hatta üstüne öğretmenliğini istiyordum. Ama öğretmenliğin ataması olsun, YKS'deki başarıma göre de matematik ile alakalı ama farklı bir bölüm seçtim. Derslerimiz full sayısal. Bölümüm de istatistik. Bölümden de memnunum son derece.

Ama üniversitedeki matematik ile lise matematiği çok farklıymış. Sürekli ispatlar üzerinden gidiliyor. Matematiği seven arkadaşlara üniversitede çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Ama bu bir engel değil. Seviyorsanız gidin.

Ben çok seviyorum. Hatta evden birkaç soru bankası alıp okulun olduğu şehire getirdim. Ara sıra çözerim, ateşimi alır desem yalan olmaz.
 
Son düzenleme:
Pek matematik bölümü okuma meraklısı değilim ama, ÖSYM, YKS düzeyinde matematiğimi 0'dan inşa eden birisiyim (6.Sınıftan 12. Sınıfa :D) 3-5 sene öncesine dönebilsem keşke.. Matematik gerçekten sabır isteyen cebelleşmekten zevk aldığım, ve favori dersim oldu. İleriki zamanlarda umarım pes etmeden daha detaya inebilirim.
 
Son düzenleme:
Matematiği ilkokul ve ortaokul 7'ye kadar çok severdim. 7'de şanssızlık oldu 40 aldım sınavdan.
Sonra bir daha da pek hevesim olmadı Matematiğe. Lise 1'im şimdi ki Matematik notlarım çok iyi olmasa da geçebiliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı