Matematik hakkında düşünceleriniz

Çok sevdiğimi söyleyemem ama aram genel olarak iyiydi. Matematik de aynı yabancı bir dil gibi, nasıl ki dilde grameri doğru dizmek doğru ifade etmenin ilk adımıysa matematikte de doğru sonuca ulaşmak için aynısı geçerli. Nerede neyi kullanacağını bildikten sonra gayet kolay.
 
Kolay ders, deneme sınavlarında falan netlerimi yükseltme de çok etkili oluyor. İnce ayrıntıları bilince pek soru kaçmıyor.
 
Ben çok severim.
Favorimdir.
Bence kalin.
Hayat var matematikte.
Fakat her ne kadar sevsem de iyi değilim.
 
Merhabalar,

İlkokuldan beri matematiği çok severim. Hatta 8. sınıf yıllığımda üniversitede matematik bölümünü okuyacağım diye yazmıştım. Lisede de aynı şekilde en iyi dersim matematikti. Fakat üniversiteye yerleşirken matematik seçerek kariyer yapmamın bana göre olmadığını fark edip başka bir bölüm yazdım ama matematiği seviyordum. Şimdi üniversitede matematik derslerini düşünürken bir daha eski zamanlara gitsem asla matematikte ilerlemek istemezdim diyorum. Yapabiliyorum yapmasına ama anlayana kadar kanser oluyorum. Çok soyut kavramlar geçiyor ve çok fazla teorem var. Matematik seçenler veya seçmeyi düşünenlerle tartışabiliriz bu konuyu. Fikri olan herkes yazabilir. Neler düşünüyorsunuz?
Su an matematik sayesinde mesaji yaziyorum, her gun arkadaslarinizla oynadiginiz LoL matematik sayesinde bazi seyleri hesapliyor. Teknoloji, her gun okula giderken yurudugun yol... Hepsi matematik.
 
Matematik bir dildir. O yüzden illa o dilin bölümü üzerine öğrenim görmeniz gerekmez. O dili öğrenir ve arzuladığınız bir şeyi entegre ederek kullanabilir veya modelleyebilirsiniz. Üzerine geometri de biliyorsanız cebirsel olarak modellediğiniz şeyi artık anlamlandırıp; neden, niçin veya nasıl olmuş benzeri sorularla onu geliştirebilir veya daha iyi kavrayabilirsiniz. Tabi Sartre gibi: "Ben bir edebiyatçıyım, beni gebertmek için matematik okutuyorlar." da diyebilirsiniz. :)
 

Geri
Yukarı