Matematik öğretmeni olmak

MustafaCem

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
327
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 10. sınıfım matematik öğretmenliği istiyorum. Fikrim değişebilir ama şu an böyle. Matematik zekam öyle üst düzey değil ama orta derece. Sizce matematik öğretmenliği için lisede yüksek matematik bilgisi gerekli mi? Matematik öğretmenliği için neler gerekli?
 
Merhaba arkadaşlar. 10. sınıfım matematik öğretmenliği istiyorum. Fikrim değişebilir ama şu an böyle. Matematik zekam öyle üst düzey değil ama orta derece. Sizce matematik öğretmenliği için lisede yüksek matematik bilgisi gerekli mi? Matematik öğretmenliği için neler gerekli?

Ülkede o kadar işsiz atama bekleyen öğretmen varken başka ne olacaktık tabii ki öğretmen.
 
Ataması ve puanlarının yüksek olmasından dolayı ileride fikrin çok değişecektir. Geçen seneye kadar ben de matematik öğretmenliği istiyordum ama şartlar beni başka bölüme itti. Yoksa matematik öğretmenliği çok güzel bir meslek.

Üstün zekâya da sahip olmaya gerek yok. Üniversitede her şeyi öğretecekler.
 
Sevgili öğrenci kardeşim hevesini kırmak istemem ama şu an öğretmenlik Türkiye şartlarında pek cazip bir seçenek değil bana göre.Atanması kpss si ayrı bir dert, doğu görevi ve tayin olayları ayrı bir dert.Hadi herseyi gectim maddi olarak da bugün Türkiye'de öğretmen maaşları oldukça düşük vaziyette.Düşük bir ücrete yıllarca memleketine uzak imkanları kısıtlı bir yerde çalışmak durumunda kalabilirsin.
Ayrıyetten öğretmenliğin eski itibarı da kalmadı ve de her gecen gün üzenlerine daha fazla is ve sorumluluk yuklenmekte.Mevcut sartlarda 2 aylık yaz tatili + 15 günlük sömestr tatili dışında bir cazibesi yok.
Ancak cok meraklı ve idealist bir kişiliksen ben bu gorevde bu işte mutlu olurum dersen tüm zorlukları göze alarak öğretmenler olabilirsin.
 
Okul derslerini takip edin. Eğer imkanınız varsa son sınıfta veya yazın eski müfredatta yer alan türev konularını da öğrenmeye gayret gösterin. Onun dışında ekstra bir şeye gerek yok. Ama bence öğretmenlik yerine bölüm üzerine öğrenim görseniz daha iyi hem arzu ederseniz öğretmenlik yaparsınız hem bölümde istikrar sağlar ve yoğun ilginiz olursa başka alanlarda da çalışma imkanınız olur.
Not: Öğretmenlik cazip değil. Yok ataması yok. Yok açıkta kaldın üşürsün vs. diyen arkadaşları da dinleyin ama tercihinizi buna göre yapmayın zira şuan Türkiye'nin tercih ettiği ekonomik model ve işgücü piyasası bakımından zaten tahsilli için pek alan yok. Ama yaşınız itibariyle bu sizi uzun süre vurmayacaktır zira zaten bunun sürdürülebilirliği de yok özellikle endüstri 4.0'ın, toplum 5.0'a doğru gittiği bir dünyada.
 
Matematik profesörü değil sadece ilk öğretim matematik öğretmeni olacağınız için öyle çok üstün zekaya veya çok özel yeteneklere pek de gerek yoktur. Önemli olan bu dalı çok sevmek, matematik öğretmeyi ve aslında en önemlisi öğretmenlik mesleğini çok sevmektir. Bunun için eğitim bilimleri (pedagoji) eğitimini ve matematiği en iyi şekilde öğretebilmek için gereken en temel bilgileri bu okulda okurken zaten almış olacaksanız. Kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı