Matematik öğretmenliğinin önü açık mıdır?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba Sosyal. Üniversite bölümleri hakkında açtığım kaçıncı bölüm bilmiyorum. Bu dönem biraz başınızı ağrıtacağım, kusuruma bakmayın

Başlıkta görüldüğü gibi matematik öğretmenliği bölümünün açık olup olmadığını merak ediyorum. Öğretmenlik cidden güzel meslek bana göre. Özellikle bir şeyler öğretmeyi seviyorum. İnsanları bu konularda da yönlendirmeyi severim. İster sanal, ister gerçek hayatımda olsun eğitim konusunda kendi arkadaşlarımı ve alt sınıflardaki arkadaşlarıma eğitim konusunda katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Ha, sanal ortam sanmayın. Okula gittiğim vakitler ve açığa geçen 1 arkadaşımı da ders çalışmaya teşvik etmiştim.

Şimdi bazı forumlarda insanlar KPSS engel olur, özel sektörde sürünürsün veya 40-50 yaşlarında öğrenci düşmanı bir öğretmen olabilirsin diyorlar. Ben matematik dersini seviyorum. Öğrencileri de yönlendirmeyi seviyorum. KPSS'nin de engel olacağını düşünmüyorum. Genel kültür istiyor sanırım, biraz da Türkçe ve Matematik. Dershane hocalarıma ve kendi okulumdaki hocalarım olumlu bakıyorlar. Bölüm zor diyorlar. Zorluğu pek önemli değil benim için. Özel sektöre de girsem deneyime bağlı maaşım yükselebilirmiş. Maaşa da pek bakmıyorum. Ömrüm boyunca sevdiğim işi yapıp belli bir meblağ alsam yetiyor.

Mühendislik bölümlerine artık pek bakmıyorum. Sizce ilgim olan yere mi vermeliyim kendimi? Yoksa bir mühendislik bölümüne mi bakmalıyım? Bundan önce EE mühendisliği düşünüyordum. Meslek lisesi ek puanı ile EE bölümlerine ek puanla girebiliyorum. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve matematik öğretmenliğinin önünün açık olup olmadığını da açıklarsanız sevinirim. İyi Sosyaller.

Hayır.
Ablamdan biliyorum bu yil 1300 siralama yaptı cok zor atanmasi.
Bana kesinlikle secme dedi, özellerde surunmek istersen secebilirsin dedi.

Peki atandıktan sonrası rahat mıdır? Ben bunun üzerine gitmek istiyorum.

Mühendislik bölümlerine ilginiz yoksa kesinlikle bakmayın. İlgi duymayarak, sevmeyerek ne o okul biter de meslek hayatınız keyifli olur. Hayat geçmez. Türkiye’de zor da olsa şu bir gerçek ki neyi sever, düzgün yaparsanız yakın zamanda ya da ilerleyen zamanlarda koruduğunuz istikrarla iyi yerlere gelirsiniz. Önemli olan keyif almak sahiden bir kez yaşıyoruz çünkü. Restart seçeneğimiz yok. Hatta fırsatınız varsa ilgi duyduğunuz meslek gruplarını yapan insanlarla iletişim kurun, yakınınız varsa iş hayatında gözlem yapmaya çalışın. Hukuğa ilgi duyduğumu hukuk barosunda vakit geçirdiğimde anlamıştım.

EEE okuyorum ve gerçekten tavsiye ederim. Amacım seni başka yerlere çekmek değil asla. Fakat şöyle bir şey var; matematik okutmanı mı olmak istiyorsun yoksa öğretmeni mi? Öğretmenlikse üzgünüm hiç bulaşma ama okutmanlık istiyorsan sonuna kadar git. Ayrıca ek puanla girebileceğini söylemişsin EEE'ye fakat düzgün bir okul mu olur yoksa sıradan bir okul mu olur bilemem. Ama şunu söylemem lazım ki EEE de matematik de gerçekten zor bölümler. Bol şanslar.

Ben teknik lisede okuyorum, son sınıfım. EE'de ilk senelerde görülen her şeyi gördüm. End. Bakım Onarım bölümüm. Yani daha çok uygulamaya yönelik, teorinin az olduğu kısım. Şimdi bu sene ise mikrodenetleyici devreler, ardinuo uygulamaları ve mantık devreleri üzerinden teori le uygulamaları paralel götürüyoruz.

EE alanının uygulamalarını yapmayı seviyorum ama matematik ve öğretmenliğe karşı ayrı bir sempatim var. Mühendislik sevmiyor da değilim. Ama matematik öğretmenliği denince akan sular duruyor ben de.

Hocam ilköğretim matematik öğretmenliği yazılabilir ama lise için aynısını diyemem.

Mümkünse ortaöğretimde görevli olmak istiyorum. Ortaokul ve lise kısmı yani.

Hocam yukarıda da belirttim, tekrar söyleyeyim. EE alanı güzel bir bölüm. Uygulamalar ile teorik bilgileri öğrenmek hoşuma gidiyor. Matematik okutmanı ile öğretmenliği ile arasında farklar var mı acaba? Ben okulda görev yapmak istiyorum.

Ek puandan kasttım, M.T.O.K. ile alan bölümler. Mesela Marmara 368 puan 12 kontenjan ile alıyor. Ama işte kontenjan sıkıntısı var bunun da. Kolay bölüm mü var hocam Her bölümün kendine has bir zorluğu olacak.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tanıdığım matematik öğretmenliği okuyan insanlardan kimisi atandı kimisi de özel sektörde. Kimisi ortaöğretim kimisi ilköğretim üzerine eğitim aldı. Ortak noktaları ise yaşamını idame edebilecek düzeyde bir gelir elde etmeleri ve yoğun, yorucu yaşamları. Tabii eğitim kademesine göre durumlar değişebilir. Şahsen Boğaziçi'nde "İlköğretim Matematik Öğretmenliği"ne yerleşebilirdim fakat tercih etmedim. Kendi seçmediğim bölümü size önermem de pek doğru olmaz. Bu alana ilginiz yoksa zorlanırsınız ve bölüm bitse de sizin derdiniz bitmez. Öğretmenlik yerine direkt Matematik bölümü de bir seçenek olsa da zor geçecektir ancak iş imkanı olarak daha geniş bir skalaya sahip olabilirsiniz. Ek puanla gidebileceğin yerler genelde "Teknoloji" Fakülteleri olur ve içerisinde mesleki eğitime ağırlık verilir. Buradan mezun olanları şahsi olarak mühendis bile saymadığını söyleyenler vardı vaktinde okuduğum yazılarda. Tavsiyem şu önünüzdeki zamanı sadece çalışarak geçirmeniz. İnanın bunları düşünmek yorucu ve strese sebebiyet veren, çalışma temponuzu etkileyen bir durum. Sadece sınavınıza konsantre olun. Tercih döneminde çok şey değişebiliyor ve şu anki planlar boşa çıkabiliyor. Elbette kafanızda bir bölüm olsun ama hayaliniz ve çalışmanız onun bir üstü için olsun. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…