YTÜ de matematik bölümü okuyup seçmeli yazılım derslerı almayı düşünüyorum, matematiğe açıkçası küçüklükten beri ilgim var, veri taban uzmanı olmak istiyorum sizce okunur mu?
Kuzeniniz ekonometri öğrenimi görmüş (gördüğünü sanmış da olabilir bilemiyorum) ama ekonometrist olamamış olabilir veyahut nevi şahsına münhasır hususi bir durumu da olabilir.
Kuzeniniz ekonometri öğrenimi görmüş (gördüğünü sanmış da olabilir bilemiyorum) ama ekonometrist olamamış olabilir veyahut nevi şahsına münhasır hususi bir durumu da olabilir.
İşte ondan söz ediyorum: Öğrenim görmek başka, işin uzmanı olmak başka şeyler. Kütüphanesinde bendekinden az kitaba sahip, Tanrının unuttuğu yerdeki fakülteye giderseniz hem kendinizi geliştiremez hem derslere girer çıkar bir şey anlamazsınız. Zaten ülkemizdeki öğrenim ve akademik kadronun durumu da malum. Ekonometrist olacak birinin, alanını zaten iyi bilmesi lazım, İngilizce ve en az iki yazılım dili bilmesi lazım. Gerçi onu siz sordunuz diye odak noktası oldu. Yoksa istatistik, endüstri mühendisliği ya da daha iyisi yazılım veya bilgisayar mühendisliğiyle ÇAP yaparak ekonometri öğrenimi görmek gibi seçenekler de var.
YTÜ de matematik bölümü okuyup seçmeli yazılım derslerı almayı düşünüyorum, matematiğe açıkçası küçüklükten beri ilgim var, veri taban uzmanı olmak istiyorum sizce okunur mu?
Ben de bunu yapmayi dusunuyorum bugün egitim kocuma danistim yazilimi ogrenebilecegimiz cok fazla alternatif ve egitim var cogu para kazanan kisiler diplomasi olmayan kendi kendine ogrenen kisiler isverenler diplomaya degil isinde ne kadar iyi olduguna bakiyor. Matematik bence garanti meslek pedagojik formasyonu da tamamlayip ozel ders vs ile de ek gelir elde edilebilir. Bu konuda daha bilincli olan biri benim icin de cevaplarsa sevinirim ama benim de izleyecegim yol bu muhtemelen. Tabii sunu da soylemeliyim odak noktam bu bolumden yazilim gormek degil disaridan egitim almak. Matematik okumak istememin asil nedeni matematige olan ilgim
Bunu dediğiniz an zaten önünüzü kapatıyorsunuz. Eğer tutkuluysanız temel bilim okumak güzeldir ama Türkiye gibi bir ülkede aileden destek yoksa temel bilimler sizi ciddi üzebilir.
Bunu dediğiniz an zaten önünüzü kapatıyorsunuz. Eğer tutkuluysanız temel bilim okumak güzeldir ama Türkiye gibi bir ülkede aileden destek yoksa temel bilimler sizi ciddi üzebilir.
Söylemek istediğim şey yazılım kazanamadığım için matematik okuyup yazılıma yönlenmenin ilk amacım olmadığı. Yoksa söylediklerinizin farkındayım ve çok haklısınız. Yalnızca matematik okuyup bırakmayı da kastetmedim. Evet matematiğe gerçekten ilgim var ama öğretmenlik vs hedefim değil. Kendimi farklı alanlarda geliştirmeye çalışıyorum. Yani umarım doğru açıklayabilmişimdir kendimi.