Çözüldü Matematik sorularını daha hızlı çözmek için bir taktik mi var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

chapurboran

Decapat
Daha fazla  
5.6÷28=0.2 işleminin cevabını 7-8 dakikada buldum ve bu sınav içerisinde bayağı vakit kaybettirir. YouTube'da bir adam 5 saniyede buldu bu tarz sorular için bir yöntem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
5.6÷28=0.2 işleminin cevabını 7-8 dakikada buldum ve bu sınav içerisinde bayağı vakit kaybettirir. YouTube'da bir adam 5 saniyede buldu bu tarz sorular için bir yöntem var mı?
5.6 ya 1 sıfır eklersen virgül gider.
56÷28 = 2
2'den 1 tane 0 silersen.
0.2
O adam böyle hesaplamıyordur ama kafan karışıyorsa böyle yapabilirsin.
5.6 ya 1 sıfır eklersen virgül gider.
56÷28 = 2
2'den 1 tane 0 silersen.
0.2
O adam böyle hesaplamıyordur ama kafan karışıyorsa böyle yapabilirsin.

Çözüm
56/28 şeklinde düşünürseniz çıkan sonucu da 10 a bölerseniz(genişletme yöntemi) hızlı şekilde cevaba ulaşabilirsiniz. Zaten sınavlarda uğraşacağınız sayılar birbirlerinin katları şeklinde karşınıza çıkar yani gidip de size 2.3/28 tarzında soruyu çözmenizi istemezler

Önce böleceğin sayıyı 10 ile genişlet bölme işleminden sonra bölümü 10'a böl. Sayılar ne kadar sade(anlaşılabilir) olursa işlem o kadar kolaylaşır. Mesela örnek olarak çarpma işleminden 9*8 = 72 diyelim bence daha kolay yolu 10*8 = 80 bir tane 8 çıkar 72. Daha zor bir şey örnek versem 17*13 = 221 17*10 yapıp 3 tane 17 ekliyorum.

En rahat bu şekilde yapmak geldi 40 saniyede falan çözüyorum teşekkürler.

Zaten bu tür küsüratlı işlemlerde genellikle 10 ile çarparsın ki virgül gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…