Matematik sorusu

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim kalıcı ve iyi bir anlatım oldu çözüm olarak bildirdim umarım moderasyon ekibi de çözüm olarak işaretler benzer soru ile karşılaşan arkadaşlar faydalanır tekrardan çok teşekkür ederim iyi akşamlar diliyorum.

Hocam ben 11. soruyu tam olarak anlayamadım. Diğerlerini kendim çözmüştüm zaten fakat 11'i anlayamadım. Kısa yoldan açıklayabilir misiniz?

Hocam 9.sınıf mısınız?

Hocam ben 11. soruyu tam olarak anlayamadım. Diğerlerini kendim çözmüştüm zaten fakat 11'i anlayamadım. Kısa yoldan açıklayabilir misiniz?
Paraleller çekip açıları yukarı taşıyorsun. Kısaca bu. 33ü taşıdın yukarı, o açı a imiş diğer tarafa kaldı a-33. Onu da yukarı taşıdın, o açı 85 imiş, diğer tarafa kaldı 118-a. Böyle böyle gidiyorsun. En son a-18i buluyorsun. Öyle

biraz karışık oldu kusura bakmayın. umarım bi hata yapmamışımdır.
edit: cevaplanmış bile görmedm

Dosya Ekleri

• 6F92C313-AD5A-427E-8B9F-8C269E5AC3A9.jpeg
    107,8 KB · Görüntüleme: 57
Ben de 9.sınıfım da aynı konular . Sene boş geçtiği için bir şey öğrenemeden 10'a geçtim .
TYT olduğu için konularımız aynı TYT 9 ve 10. sınıf konularından oluşuyor bu yaz TYT konularını halletmek için bunlara çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…