konuyu dinliyorum bilmiyorum belki de hocadan kaynaklıdır dinliyorum anlamadıgım yerleri özellikle geriye sarıyorum bidaha dinliyorum ona rağmen yapamıyorum çok çabuk da kendime yapamıyorum şeyini aşılamış olabilirimÖncelikle aynı durumdayım, hızlı veya yavaş gittiğini düşünmeyi bırakıp kendi hızını kabul etmen gerek, sonrasında gerçekten doğru çalışıp çalışmadığını veya gerçekten çalışıp çalışmak istemediğini sorgulaman gerek diye düşünüyorum.
her konuda şöyle diyim 4 işlemden başladım çalışmaya toplama çıkarma harici örneğin bi konu vardı adını hatırlamıyorum nerde + ile + nın birleştiği kısacası nerde hangi işlemi yapabilceğimi kestiremiyorumHangi konuda zorlanıyorsun?
düşününce çok çabuk pes ettim gibi oldu daha 3. gün teşekkür ederim hocam devam edicemHocam pes etmeyin. Eğer bu kampın size ağır geldiğini düşünüyorsanız daha basit bir kamptan da ilerleyebilirsiniz ama neticede her şey sizde bitiyor arkadaşın dediği gibi "doğru çalışıp çalışmadığını veya gerçekten çalışıp çalışmak istemediğini sorgulaman gerek". Sadece pes etmeyin. Zamanla daha iyi olacaksınız.
Antrenmanlarla matematiğin 1. kitabı detaylı bir şekilde 30 günde sana temel attırıyor. Ben 9 ve 10. sınıftayken matematik sınav notum 10 veya üzeri gelmiyordu. 11. sınıfta ise matematiğimi düzeltmek için bu kitabı aldım, artık matematik sınav notum 90 veya aşağısında gelmemeye başladı. Sana tavsiyemdir bu kitap, en başından ilkokul toplama çıkarmasından başlıyor ama bunlar bile senin işlem yeteneğini çok hızlı bir şekilde arttırıyor.
Kendi seviyenize göre çalışmanız lazım hocam. Herkesin anlama tarzı da değişik oluyor ben videolardan bir şey anlamazken konu anlatımlı kitaplarda daha rahat anlıyorum konuyu. Önce seviyenizi belirleyip ona göre bir plan çizmeniz daha iyi olur. Eğer hiç temeliniz yok basit işlemlerde bile zorlanıyorsanız sıfırdan başlayan kitap veya videolara yönelmeniz iyi olur bir anda kendinizi ileri seviyeye atmayın.
Cam tavan sendromundan kurtulun önce, yapamadığımız şeylerin sayısı azdır ve bu matematik olamayacak kadar da basit bir şey değildir. Tamam matematiği herkes kolay kolay öğrenemez veya yapamaz ama çaba her şeyi geride bırakır.
Doğru çok haklısınız. Bir de aklıma takılan anlamadıgım cok şey oluyor ve dedigim gibi 2 günde 1 videoyu anca bitiriyorum günde 5 6 saat çalışıyorum anlamadıgım yerleri geçmeli miyim yoksa üstüne gitmem mi gerek çünkü anlamadıgım yerleri izleyince de bir şey değişmiyor çok 3 4 kere geri sarsam da o soruyu anlıyorum o sorunun bir farklısı geldiği zaman yine aynısı oluyor. Yoksa anlamadıgım yerleri geçip zamanla anlarım kafasıyla mı gitmem gerek saçma bir soru oldu ama biraz kusura bakma
öncelikle çok teşekkür ederim bişey daha dicem bu kampı bitirdikten sonra mert hocanın tyt kampına ve bi hocadan geometri kampına geçmeyi düşünüyorum tyt kampına 4 saat geometri 2 saat olarak akşam 8 le gece 1 arası çalışıyorum sabah uyanışım 9 bucuk 10 oluyo geri kalan o boşlukta da ders çalışıyorum bu plan için bi öneriniz veya tavsiyeniz var mı sadece tyt sınavına giricem hedefim 350 300 almak konudaki diğer arkadaşlar da sordugum soruyu cevaplarlarsa cok sevinirimDediğiniz gibi yapın derim, önce kampın sürecine uyun, anlamadığınız sorular için ek bir gün ayarlayın kendinize, örneğin her hafta pazar günü veya direkt olarak hafta sonunu buna ayırın. İlerlemenizi yavaşlatmasın anlamadığınız sorular, onları geçip biriktirin ve sonradan tekrar dönün. Çözemediğiniz her soru motive olmanızı engeller, çözemezseniz geçin, bittiğinde tekrar geriye dönüp bakın onlara.
Bıyıklı matematiğin kitabı ile antrenmanlarla matematiğin kitabı arasında çok mu fark var ikisi de en temelden almıyor mu şu an zaten bıyıklı matematiğin kitabı var ekstra antrenmanlarla matematiğin kitabı alınır mı?
Hangi saatlerde daha çok odaklanabiliyorsanız o saatlerde çalışmaya bakın, ben de normalde geceleri çalışabiliyordum, yaşadığım yerden ötürü gündüzleri çok ses oluyordu ve bir şey yapamıyordum, dikkatim de çok hızlı dağılır benim, o yüzden gece 21.00 gibi başlayıp uykum gelene kadar çalışıyordum. Uykumu da zorlamıyordum çünkü uykusuzken de aklıma bir şey girmez, ne çalıştığımı anlamam diye düşünüyordum. Bence dediğiniz hedefe varabilirsiniz, sizi sizden daha iyi tanıyan yok.
anladım teşekkür ederim elimde temelden alan kitap varken temel için 2. kitabı almak maddi acıdan gerek yok gibi hissettiriyo tek beni hafif korkutan şey temel de bu kadar zorlanıyoken tyt matematik ve geometri ne yapacağımBıyıklı matematiğin kitabı hakkında pek bir yorum yapamam hiç bakmadığım için. Ant. Matematiğin birinci kitabı ise 82 sayfa boyunca ilkokul/ortaokul seviyesi anlatıyor toplama-çıkarma, çarpma-bölme, işlem önceliği vs. ardından yavaş yavaş önceki öğrendiklerinin üstüne koyarak yeni yeni ifadeler öğretiyor temelin için.
Anladım teşekkür ederim elimde temelden alan kitap varken temel için 2. kitabı almak maddi acıdan gerek yok gibi hissettiriyor tek beni hafif korkutan şey temel de bu kadar zorlanıyorken TYT matematik ve geometri ne yapacağım
Sizi yakalamışken kaçırmak istememaklımda ki soruları sormak istiyorum 10 günde temel atma kampını bitirdikten sonra söyledim zaten mert hocanın 70 günde TYT kampına başlayacağım mert hocanın kitabını alacağım acil TYT matematiğin ilacı ve Bilgi Sarmal alacağım geometri için de aynı şeyler geometriyi de kenan karadan dinlemeyi düşünüyorum kanal ve kitaplar iyi mi benim düzeyime göre zorlar mı kanalların anlatımları nasıl önerebileceğiniz kanallar ve kitaplar var mı bu dersler için (bütün derslerim sıfır)