Matematikte kötüyüm öneri istiyorum

Arya Stark

Hectopat
Katılım
11 Aralık 2014
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar öncelikle herkese. Yeni üye oldum buraya ve bu ilk mesajım oldu. Şimdi benim Fen dersleri dahil tüm derslerim (Tarih, Yabancı Dil, Türkçe gibi) iyi. Ancak Matematik dersinde bir sıkıntılarım var. Konuyu anlıyorum fakat testlerde bocalıyorum. (Kolay testlerde iyiyim ama.) Ortaokulu öyle böyle atlattık. Şimdi Liseye başladım. Elimde Coşku Yayınları Matematik test+ konu anlatım kitabı var. Matematikte kendimi nasıl geliştirebilirim?
 
Dersi iyi dinle. Ve sürekli olarak tekrar yap. Basit sorularla kendini alıştır. Sonra adım adım yükseltmeye çalış. Viodelar var konu anlatımı ve örnek soru çözümlerini izle. Çözülen soruları kendin çözmeye çalış.
 
Her konuda ilk soruları yapabiliyor daha sonradan gelen soruları yapamıyorsan temel eksiğin var demektir.
Üslü köklü sayıları, rasyonel sayıları, temel kavramları, bölme bölünebilme ve çarpanlara ayırma konularını iyi öğren ki bunlar her soruda senin karşına öyle ya da böyle çıkacaktır.
 
Bence eğer alabiliyorsan Anafen soru bankası al. Çünkü her testin başında barkod var. Anlamadığın sorularda telefona barkodu okut sonra soruyu seç viideosunu izle. Ben öyle yaparak üslü sayıları çözmüştüm ve TEOG' da sıfır yanlışım çıktı matematikten.

Not: Benim 8.Sınıf Anafen kitabımda vardı. 9. sınıf kitabında var mıdır bilemem. Ama almadan önce incele ondan sonra al. Barkod varsa alırsın yoksa almazsın.
 
Bu arada sınavdan 4 aldım.

Bir de TTNET LiseGo alalım diyorum. Faydası olur mu? Sadece Matematik için değil diğer dersler için de.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı