CloverBootloader kurulumundan sonra USB den sistemi açın kurulum yaptığınız bölümü MacHDD olarak adlandırın ve size verdiğim genel dosyasında bulunan config.plist dosyasını sistemi kurduğumuz bölümde bulunan EFI/CLOVER klasörünün içine atın ve dosya değişikliğini onaylayın. Bu dosya MacHDD boot edecek şekilde düzenlenmiştir.
Sistem kurulu bölümü MacHDD olarak adlandırılmaz ise boot sorunu olur.
DualBoot için Rehberde dk 31 den sonra anlatılan adımlar yapılmalı. Bunları yaparken kullandığımız bölüm adını unutmayalım(MacHDD), düzenlemede gerekli olabilir.Hatta ilk olrak Rehberde CloverBootloader yükleme bölümünden sonra başlayabilirsiniz.
Ekran kartı etkinleştirme için şimdilik bir şey bulamadım. Öncelik boot olayını ayarlamak.
Bu arada benim sistemimde 2 hdd mevcut, birinde Mac diğerinde Windows kurulu. Mac açmak için sistemi Mac kurulu HDD den başlatıyorum. Az önce Dual boot denemesi yaptım hiç bir ayar değiştirmeden Mac kurlu hdd den sistemi açtım ve 2.windows bölümünden(1.bölüm Sistem Ayarları) sistemi açtım Windows açıldı, daha önce denememiştim çünkü zaten açılışta varsayılan hdd windows kurulu olandı.
CloverBootloader boot ayarları görüntüsü:
CloverBootloader boot özellleştirme:
Dilersen sistemine göre Clover config.plist dosyası oluşturabilirsin. Dosya masaüsütüne kaydedilecektir. Extra olarak kullandığın parametreleri elle ekleyebilirsin.
Config.plist dosyasını düzenlemeden sora kaydetmek için üst menülerden File/Export Configuration bölümünden ayarlar kaydedilecektir.
İşlemden sonra dosyayı config.plist olarak adını düzenle ve EFI/CLOVER bölümüne at.