Maveriks yüklerken takılıyor

@DJ Rush üstad mount yapamıyordum. Disk seçenekleri çıkmıyordu. Win 8 i tekrar usb den kurdum ve denedim yine olmadı ve sonunda Hdd yi komple formatlayarak Dual boot yapmak için ilk önce Mavericks i kurdum closer configuration 3.4.1 ile Mount yapmayı başardım fakat sorunum bitmedi. Resimdeki endamı gibi usb siz bot yapmayı denediğimde bu ekranla karşılaşıyorum. Mavericks i kurarken boot hatası almam için mecburen cpus=1 kodu girmek zorunda kaldımıştım hatırlarsan. Acaba mount yaparken bir yerlere bunu tekrarım girmem gerekiyor.veya sorun nedir??
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    350,3 KB · Görüntüleme: 369
Üstad sorunun çok dual boot tan kaynaklandığını da düşünmüyorum. Çünkü şu an sadece Hdd de Mavericks 10.10 kurulu sadece. Usb den boot açmadan kullanamıyorum. Mount yaptım. Pc yi tekrar yeniden Usb boot tan baslattim mount dosyalarını tekrar kontrol ettim.
Bu arada Mavericks i kurarken benden cpus=1 kodu girmemi istemiştin zaten o sekilde yükleyebilmiştim. Boot loadera Cpus=1 komutunu girmediğim surece hicbirsekilde maverickse giremiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum.
@DJ Rush
@Recep Baltaş
@Ali Güngör
 
Cover bootloader ile bootladim. Fakat clover configuration 3.4.1 de yok cpus=1 seçeneği. Ben farklı bir yerden mı girecegim
 
Üstadım hallettim sorunu ama sorunlar bitmiyor :))

Şu an da mount u recep üstadın anlattığının birebir aynısını yapıyorum fakat USB siz boot açılmıyor. USB takılı iken biostan sistemin kurulu olan HDD yi seçtiğimde clover boot açılıyor fakat USB

Bu arada ekran kartı için önerin ne olur ben kext bakayım dedim 7450M hakkında neredeyse birşey yok. ID yede hak getire :))
 
CloverBootloader kurulumundan sonra USB den sistemi açın kurulum yaptığınız bölümü MacHDD olarak adlandırın ve size verdiğim genel dosyasında bulunan config.plist dosyasını sistemi kurduğumuz bölümde bulunan EFI/CLOVER klasörünün içine atın ve dosya değişikliğini onaylayın. Bu dosya MacHDD boot edecek şekilde düzenlenmiştir.
Sistem kurulu bölümü MacHDD olarak adlandırılmaz ise boot sorunu olur.
DualBoot için Rehberde dk 31 den sonra anlatılan adımlar yapılmalı. Bunları yaparken kullandığımız bölüm adını unutmayalım(MacHDD), düzenlemede gerekli olabilir.Hatta ilk olrak Rehberde CloverBootloader yükleme bölümünden sonra başlayabilirsiniz.
Ekran kartı etkinleştirme için şimdilik bir şey bulamadım. Öncelik boot olayını ayarlamak.

Bu arada benim sistemimde 2 hdd mevcut, birinde Mac diğerinde Windows kurulu. Mac açmak için sistemi Mac kurulu HDD den başlatıyorum. Az önce Dual boot denemesi yaptım hiç bir ayar değiştirmeden Mac kurlu hdd den sistemi açtım ve 2.windows bölümünden(1.bölüm Sistem Ayarları) sistemi açtım Windows açıldı, daha önce denememiştim çünkü zaten açılışta varsayılan hdd windows kurulu olandı.
Clover_v2k_r3142_EFI_bootloader_Yükle.png

CloverBootloader boot ayarları görüntüsü:
Tam_ekran_31_01_2015_08_27.png


CloverBootloader boot özellleştirme:
Tam_ekran_31_01_2015_08_27.png


Dilersen sistemine göre Clover config.plist dosyası oluşturabilirsin. Dosya masaüsütüne kaydedilecektir. Extra olarak kullandığın parametreleri elle ekleyebilirsin.
Config.plist dosyasını düzenlemeden sora kaydetmek için üst menülerden File/Export Configuration bölümünden ayarlar kaydedilecektir.
İşlemden sonra dosyayı config.plist olarak adını düzenle ve EFI/CLOVER bölümüne at.
Tam_ekran_31_01_2015_08_40.png
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı