Maveriks yüklerken takılıyor

Merhaba,
Casper Nirvana A15A notebook um var. Celeron işlemciye sahipti ama İ3 2330M işlemci taktım ve Win 7 de sorunsuz çalışıyor. Fakat bir türlü Mavericks kuramıyorum. Clover boot menüden install yapıyorum IOBluetooth ta kalıyor ve ortaya girilmez işaretine benzeyen bir işaret gelerek yazılar silik silik çıkıyor. Transmac kurdum ve rehbelerdeki gibi Intel+NVDIA ve ATI kext lerini sildim clover menüden Grafik ayarlarından intel hd 3000 işaretini kaldırarak da denedim sonuç değişmedi.

İ3 2330M
Intel HD grafik
6GB Ram
HM65 Chipset
320 GB HDD

@DJ Rush bir sorun daha :))

Evet bu sorunu çözdüm, rehberlere tekrar tekrar bakınca oldu :))

Şimdi tek sorun Mavericks yüklendi fakat klavye mause çalışmıyor. USB den Yakınca Çalışıyor

Merhaba,
Casper Nirvana A15A notebook um var. Celeron işlemciye sahipti ama İ3 2330M işlemci taktım ve Win 7 de sorunsuz çalışıyor. Fakat bir türlü Mavericks kuramıyorum. Clover boot menüden install yapıyorum IOBluetooth ta kalıyor ve ortaya girilmez işaretine benzeyen bir işaret gelerek yazılar silik silik çıkıyor. Transmac kurdum ve rehbelerdeki gibi Intel+NVDIA ve ATI kext lerini sildim clover menüden Grafik ayarlarından intel hd 3000 işaretini kaldırarak da denedim sonuç değişmedi.

İ3 2330M
Intel HD grafik
6GB Ram
HM65 Chipset
320 GB HDD

@DJ Rush bir sorun daha :))

Evet bu sorunu çözdüm, rehberlere tekrar tekrar bakınca oldu :))

Şimdi tek sorun Mavericks yüklendi fakat klavye mause çalışmıyor. USB den Yakınca Çalışıyor
Verdiğim kext dosyalarını EFI/CLOVER/kexts klasöründeki 10.6-10.7-10.8-10.9-10.10 ve Other klasörlerine kopyala ve sistemi yeniden başlat.
http://www.mediafire.com/download/6z1ovszei2bbe3m/clokext(2).rar
sshot-1.png

Hocam,
dediğin şekilde yaptım fakat bu seferde cihaz tam yükleme moduna geldiğinde restart çekiyor ve tekrar USB den boot yaparak cihazı açıyorum.

Bende Multti best ile klavye Mause sorununu çözdüm ama hala Ekran kartı sorununu çözebilmiş değilim. birsürü ID girdim ama nafile :))

Ven Id 8086
Dev Id 0116
İntel HD 3000

Merhaba,
Yaklaşık 2 aydan bu yana cihazıma Yosemite kurmaya çalışıyorum. Defalarca rehberleri izledim forumları okudum ama hep bir şekilde hatalarla karşılaştım. Ama sonunda mutlu sona ulaştım. Elbette genel sıkıntı Grafik ekran kartı sorunları Yosemiteyi kurmakta en başlıca sorundu. Ya girilmez işareti çıkıyordu ya IOBluetooth yüklemesinde kalıyordum yada ekran siyah ekranda kalıyor veya reset atıyordu cihaz.
Öncelikle ben kurulum için Clover Boot Menüde Options-Graphics Injector menu- ayarlarından Inject edıt, ınjectıntel ve loadvideobios ayarlarını aktif ettim ve mutlaka fake ıd ye 0x00301000 olarak girdim veya ekran kartınıza göre uygun ıd. ama bu ayar sadece kurulum ekranına girebilmek için kurulum bittiğinde ekran kartı yine 4mb olarak kalıyor.

Diğer ayarlara hiç dokunmadan kuruluma girdim. sonra tonymacx86.com dan MultiBeast Yosemite uygulamasını indirip Quick start - EastBeast - Built ve install yaparak hem gerekli Kext ler yükleniyor hemde Boot işlemini gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Ben bu işlemi yapmadan önce HD 3000 ekran kartıma uygun ne Kext bulabildim nede ID.

Daha sonra Kurum yaptığını Flah diski cihazdan ayırarak yeniden başlattım ve daha sonra grafik ekran kartım ve boot işlemim sorunsuz çözüldü fakat sorunlar bitmedi. Ses kartı, Wifi, Klavye ve Tounchpad i sistem tanımadı. İnternetten uygun kextleri buldum ve Kext utiliy uygulamasıyla bu sorunları da aştım. Ses kartı için ilk önce Yosemiteyi kurduğunuz diskten Sistem-Kitaplık-Extensions dan AppleHDA.Kext i silmeniz ve sonrasında Kext veya uygun uygulamayı yüklemeniz gerekmekte.

Evet şu an yeni kurduğum Yosemite 10.10.2 ile yazıyorum.

Bu kurulumu yaparken dönem dönem bana yardımcı olan bu formdaki arkadaşlara da teşekkür ederim. Özellikle @DJ Rush ve diğer arkadaşlara çok teşekkürler.

Kurulum Çözüldü İ3 HD3000 Yosemite 10.10.2

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı