Eski sürümleri de denedim yine sorunlu ve 15 dk önce 2 kere daha mavi ekran aldım yinde amdkmdag.sys hatasını. RAM değiştikten sonra böyle oldu yoksa ne mavi ekran ne de donma oluyordu.
Çözüm garanti gibi duruyor .
Çözüm garanti değilmiş bu yorumumu en üste çıkatıcam eğer benim gibi sorunları olanlar varsa ve kartı yeniy ise RX 5000 serisi kartlarda driversal bir bozukluk var ve bu da bu tür hatalara sebep oluyor. 20.11.3 driverına DDU kullanarak güncelleme yapmanız gerekiyor ve SFC / scannow komutunu kullanmakta fayda var.20.11.2 yeni (WHQL) olsa dahi 20.11.3'de sorunlar daha da az. Bu ayarlamalardan sonra BIOS üzerinden ekran kartının takılı olduğu slot u Auto'dan gen 3'e alacaksınız. Sorun muhtemelen çözülecek benim çözüldü. Aşağıdakileri okuyup zaman kaybetmeyin diye olayı özetliyorum XMP'den dolayı olduğunu düşündüğüm bu hata oyun oynarken çıkmıyor. 5 6 saat oyun oynamama izin verirken Netflix Zoom ya da YouTube üzerinden video izlerken sorun oluyor. Boşta duruyorken ya da video falan izlerken 1 saat civarı sürede ya mavi ekran ya da crush oluyordu. Yakında AMD tarafından bu sorunun yeni driver la düzeliceği de söyleniyor.